Vettem egy autót és 29. én lejárt a 15 napos átiratási határidő, át lehet még íratni?
Figyelt kérdés
Sajnos anyagi gondjaim adódtak és az autón a műszaki is lejárt, felújítás sokat elvitt. Most ebben a hónapban le vizsgáztatom, és jövő hónapban tudom átiratni. Tehát kések az át írással kb 40 napot. Így is át lehet íratni?2014. máj. 4. 21:42
1/1 waland válasza:
Át tudod íratni, de büntetést kell majd fizetni, ami akár 30-100ezer ft. is lehet. Emellett ha nem kötöttél még kötelezőt, akkor amiatt is büntetést, un. fedezetlenségi díjat kell fizetned, ami teljesítménytől függően 260-600ftig terjed naponta(!!!). Én inkább átíratnám, műszakit az után is tehet az autó, de a 40 nap miatt tuti morcosak lesznek. Ha az átirtatást csinálod előbb, azzal egyébként a fogalmi cseréjét is eltolhatod a műszaki idejéig, mivel anélkül nem adják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!