Diákmunka, adóbevallás, valaki gyorsan segítene?
1553NY adóbevallás:
1) A legelején a "Postára adás dátuma" nekem kell kitöltenem?
2) F pont: állandó vagy eseti meghatalmazott vagyok diákmunkásként?
3) A postára adásnál a feladóvevénynél: mit kell bejelölni? Szóval: "küldeményfaj vagy többletszolgáltatás" SK/PRI/PL
illetve: hivatalos irat/ajánlott/címzett kezébe stb
Ezt a levél hátuljára kéne felragasztanom valahogy, ugye?
1) Függőleges felirat: HIVATAL. Tehát nem neked, hanem a hivatalnak kell kitölteni.
2) Tisztában vagy a meghatalmazott szó jelentésével? Röviden tömören: ezt akkor kell kitöltened, ha valaki más helyett adod be és írod alá a bevallást. Állandó: mindig eljárhatsz más helyett; eseti: egy alkalommal járhatsz el más helyett. Ha magadnak töltöd, akkor természetesen nem kell ezt a részt kitölteni.
3) A szelvény kitöltésében nem tudok segíteni, még soha nem adtam fel adóbevallást postán. Én először 2012-ben dolgoztam, 2013-ban meg már az ember nem azzal tölti az idejét, hogy postán áll sorban kézzel kitöltött adóbevallásokkal, hanem elektronikusan adja be. Ehhez kell Ügyfélkapu, de azt egyszer kell megnyitni, és onnantól nincs gond vele.
Egyébként miért olyan sietős a dolog? Február 15. a feladás határideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!