Olyan van, hogy csak úgy egyszerűen küldenek adóbevalláshoz szükséges papírokat?
Ezt egy "automata" rendszer kezeli.
Aki már valaha nyújtott be bevallást, annak a következő évben automatikusan kiküldi a rendszer. Akkor is küldhet, ha nem nyújtottál még be, de év közben adott le bevallást a foglalkoztató, és abban látszik, hogy fog kelleni bevallást készítenie a dolgozónak.
Ha nem volt semmilyen adóköteles jövedelmed, akkor nem kell vele foglalkozni, ha valamelyik ismerősödnek kell csomag, de nem kapott, add át neki.
Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kéz.
Én papíron adtam be, mivel diákmunka volt ezért nem volt vele nagy munka, így egyszerűbbnek tűnt a papír, meg még nem vagyok valami tapasztalt adóbevallásban, mindig attól tartok, mi van ha valamit nem vettem figyelembe.
" De komoly, hogy 2016-ban még van aki papíron tolja?"
Hogyne lenne...
Nem mindenhol van internet elérési lehetőség. Nálunk például nincs. Még a mobiltelefon sem mindig működik, annyira le vagyunk árnyékolva. A távközlési szolgáltatók közül pedig egy sem tud vezetékes internetet biztosítani. A réti MATÁV-os vonalak túlterheltek, tehát ott már nem fogadnak új ügyfelet, a rendszert pedig nem fejlesztik, mert csak 600-an élünk a faluban, nem éri meg nekik. Ennyit a XXI. századról. :)
Valamint, ha lenne is internet, akkor is minimum a sajátomat papír alapon készíteném, pedig könyvelő vagyok, szeretem ha van mögötte nyomtatott kitöltési útmutató is. :)
Mielőtt bármit kérdeznél még, munkahelyről írok. Az egy város, kb. 60 ezer lakossal, tehát van internet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!