Mi a teendő olyankor, ha az éves 'bevételem' negatív értéket mutat? (adóbevallás,2016)
Ennek fuss neki még egyszer.
Honnan és milyen jogcímen kaptál pénzt. Ha kiadásod volt, az nem bevétel. A jövedelem pedig nem kiadás. :)
Szóval kicsit részletesebben, ha segítséget akarsz.
Adórendszeren kívül eső munka maximum a feketemunka lehet. :)
Tényleg fuss neki még egyszer, mert a fenti történetből semmit nem lehet kihámozni. Konkrétumok kellenek, egyébként nem tudunk segíteni.
Mi köze van annak, hogy te devizát vettél ahhoz, hogy mennyi volt a jövedelmed tavaly?
Most én is vonjam le az albérleti díjat, a kaját és minden egyéb kiadásom és kérjek pénzt az államtól?
köszönöm (: (az értelmes válaszolónak)
nem vagyok sötét, de azt feltételeztem, hogy a veszteséges 'jövedelmet' is fel kell tüntetni. Mivel kiküldte a papírt az adott brókerház, hogy mennyi mínuszban végeztem ott. [Ergo, ha a negatív értéket nem kell elszámolni, akkor miért küldték volna a papírt?]
Az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően csatoltan megküldjük a 2015. évi adóbevallásának elkészítéséhez, a Társaságunk közreműködésével lebonyolított tőzsdén kívüli származékos (ellenőrzött tőkepiaci) ügyletei során realizált jövedelemről szóló igazolást.
Tájékoztatjuk, hogy az ellenőrzött tőkepiaci ügyleteiből származó jövedelmet, összesítve a 2015. évi személyi jövedelemadó bevallás 1553-04-es lap 172. során kell feltüntetnie.
A 2015. évben képződött és 2015. december 31-ig lezárult ellenőrzött tőkepiaci ügyleteiből származó jövedelem/veszteség alapján az számítását az adóbevallás 1553-06-01-es lap 212-220. soraiban kell részleteznie.
ez volt a levélben...
Azért küldték ki az elszámolást, mert kötelező.
Mivel negatívban vagy, ezért nem keletkezett jövedelmed ebből a forrásból, ennyi. Nem szabad levonni a többi jövedelemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!