A NAV 16T101-es nyomtatvány kitöltendő részéhez hogy tudnék végre hozzájutni?
Innét a nyomtatványt (első sor) és az alatta levő "Sugó"-t = kitöltési útmutató.
Én nem nyitottam meg, mert ezen a gépen nincs fent az alap-programom, de ennek jónak kellene lennie.
Nem a nyomtatványt nyitod meg, hanem a kitöltési útmutatót, azért nem találod a kitöltendő részt.
Nem a PDF-et kell megnyitnod a honlapról, hanem a 16T101-est az ÁNYK-ból.
én is ezzel szenvedtem ma...
kiinduló link:
1. az egy dolog, hogy ÁNYK telepíteni kell (Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program telepítése), de...
2. a nyomtatványt is külön telepíteni kell. (16T101 nyomtatványkitöltő program telepítése)
3. itt valószínűleg még a java-t is újratelepítteti veled, telepítsd, ha megkérdezi, h régi java verziót törölsz-e, okézd le.
4. ha végigszenvedted, akkor telepítsd a nyomtatványt végre :)
5.ezután nyisd meg az ÁNYK programot
6.Adatok menü/Új nyomtatvány...
ott a felugróban a sablonok közt elvileg megjelent a 16t101 (ha nem, akkor passz)
7.Ha igen, akkor örülj :) és nyisd meg
8. mai extra felfedezésem: ha több nyomtatványt is ki akarsz (vagyis ki kell) töltened, akkor érdemes a szerviz menüpont/törzsadatok-nál elmenteni az összes adatodat. ha ez megvan, akkor az új nyomtatvány nyitásakor nemcsak nyimtatványt, hanem adózót is választhatsz, és kitölti az adataidat (elméletben - gyakorlatban nem mindig mindent...)
Nagyon szépen köszönöm, bár egyelőre pihentetem a témát, de mindenképp hasznát veszem majd a tapasztalatodnak!
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!