17-es nyomtatványnak mennyi az átfutási ideje?
Nem jártam végig a procedúrát, de "bennfentes" vagyok.
30 nap...
Igen, a beadástól, postára adástól számított 30 nap a "kötelező ügyintézési határidő"!
Ez nem azt jelenti, hogy akkor kötelező kiutalni a pénzedet, hanem azt, hogy kötelező valamit lépniük!!!
Ha már régebben keletkezett túlfizetést akarsz visszakapni, számolhatsz azzal, hogy először csak egy levelet kapsz tőlük, amelyben közlik: csak akkor áll módjukban a kiutalást teljesíteni, ha a legutoljára befizetett összeg csekkjét, vagy annak fénymásolatát bemutatod!!! Vagyis kotord elő az utolsó befizetési csekket, vagy átutalásról szóló bank kivonatot... ezt könyvelőként gyakorlatban többször tapasztaltam ügyfelek esetében...
Köszi, akkor még várnom kell egy darabig.
Néhány éve még vállalkozó voltam, és onnan van túlfizetésem valamelyik járulékból. Most küldtek levelet, hogy ha valaki 5 évig nem nyúl ezekhez a pénzekhez, akkor ráteszik a kezüket, szóval gondoltam ideje lenne így 3 vagy 4 év után visszautaltatni. Talán van valami csekk, nem tudom, régen volt már. De ha egyszer ők küldenek levelet, hogy nézzek rá, meg már évek óta ott van a számlájukon, akkor miért szívóznának ezzel?
Ha vállalkozó voltál, akkor a befizetett összegek lekönyvelésre kerültek, és a csekk a könyvelési anyagodban lefűzésre került!!!
Ha van ügyfélkapud, kérd le a "folyószámla-egyenleg"-et, nézd meg, hogy az adott adónemnél dátum szerint mikor volt az utolsó (és az azt megelőző) befizetés. Akkor már tudod is, hogy a lefűzött könyvelési anyagban hol keresd a befizetést igazoló csekket, vagy bankszámla-kivonatot!!
Ha befizetted, márpedig befizetted, akkor azt csak "dokument" alapján tehetted, és akkor viszont annak ott kell lennie a dossziéban!!
Már ha nem bizonylat nélkül könyveltél, ami szabálytalan! :)
Jól látod!
Szívatás az egész!
Ha a könyvelési anyagban nincs a bankszámla-kivonat lefűzve, mert nem nyomtattad ki akkor, az esetben egész biztos, hogy nem is került lekönyvelésre!!! Ami bizonylatot nem viszel el a könyvelőhöz, egyetlen könyvelő sem könyvel semmit, bizonylat nélkül.
Csak azért, hogy a hibát ne a könyvelőben keresd!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!