Mi a költség, kiadás, ráfordítás egy masszázsszalon működésekor?
Nem definíciót szeretnék, hanem konkrétumot.
Pl. lesz anyagköltségem (olaj, fénymásolópapír, egyéb anyag, amit vagy használnom kell X kliensnél vagy nem stb.), éves tárhely költség, vírusírtó szoftver évente, számítógép telepítés, + gari vétele, nyomtatóba patron, hirdetések, házhozszállítási költség, IPA, KATA, kam. tagság, közüzemi díjak, telefon-feltöltés.saját vagyonom hozzáadása az állam által támogatott összeghez.
Ha nem is sorolod fel az összest, hogy melyik tartozik a kiadáshoz, ráfordításhoz, költséghez, akkor legalább egy-egy példát írj nekem, hogy meg tudjam érteni.
Köszönöm.
Azt mondtad teljesen kész az üzleti terved. Akkor nézz bele. Ennyi.
te is csak kötekedni jársz ide.
Segítek neked egy picit részletesebben.
A 3 éves pénzügyi tervnek nem volt feltétele/kérése/kikötése, hogy a kiadásokat külön tüntessem fel költségként, kiadásként és ráfordításként.
Az adatlapon folyamatosan kellett felsorolnom, mikre is fogok költeni 3 éven belül havonta/évente.
Egyáltalán nem kell a pályázatomba beleírni ezt a három fogalmat és külön-külön társítani mindent egyikhez, másikhoz, harmadikhoz.
A könyvelő szerint sem kell ezzel foglalkoznom, ha magamnak csinálom majd a könyvelést, mert elég lesz az a biz. kockás füzet, amiben a bevételeket írom. Áfás elszámolás nem lesz.
Mivel ráakadtam ezekre az alapfogalmakra, ezért érdekelni kezdett ez a téma. A neten rákerestem, de csak olyanokat írtak, mint te is, tehát laikus számára érthetetlen magyarázatokra akadtam.
Nem kell azt írni, ha nem kell a pályázatomban külön lebontás, akkor ne foglalkozzam e témával.
Ha valami érdekel, akkor azt szeretném megérteni és bízom a segítőkész emberekben.
Sajnálom, ha Te tényleg kötekedni jársz ide. Bármit írsz, téged minősít, az életedet, a segítőkészségedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!