Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem figyeltem, és egy boltban...

Nem figyeltem, és egy boltban aláírattak velem egy számlát, ami valaki más nevére szólt. Hol kell be-/feljelentést tenni?

Figyelt kérdés

Megkérdezték, hogy kérek-e névre szóló számlát, mondtam, hogy nem. Mégis kinyomtattak valamilyen papírt két példányban, és alá is íratták velem, miközben az eladó csevegéssel szóval tartott. Hülye voltam, nem néztem meg elég pontosan, hogy mit írtam alá, plusz egy villamossági szaküzlet volt, ahol nem vagyok járatos.

Feltételezem, nekem ebből nem lehet problémám, de mivel elegem van abból, hogy egyesek szétlopják az országot, és össze-vissza csökkentik az adóalapjukat, szeretném bejelenteni az esetet. Milyen hatóságnál kell ezt megtennem?

2016. jan. 14. 18:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Na de mit írtál alá?
2016. jan. 14. 18:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha 2 példányt nyomtattak ki, akkor az egyiket megkaptad, nem?
2016. jan. 14. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt se tudod, hogy mit írtál alá, de perelnél? :DDD
2016. jan. 14. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Es gondolod a zseinalis bunozok, nem jonnek ra hogy akar ok is csinalhatnanak kamu alairasokat, inkabb teged vesznek palira?:D
2016. jan. 14. 21:33
 5/9 Whispering Tree ***** válasza:

Szerintem lehet, hogy egy sima átvételi elismervényt kaptál, az is lehet, hogy a rendszerük olyan, hogy tud olyan készletkiadási/átvételt elismerő bizonylatot nyomtatni, amin egy általános név van, pl. "készpénzes vevő". Ez nem számla, csak azért kell, hogy a készletnyilvántartásuk folyamatos legyen, meg azért, hogy később ne rajtuk keresd a már átvett árut.

Ebből - hidd el - a kereskedőknek van sok problémája. Nem mindenkinek, de sokakat trükköznek meg hazuttolnak meg.

A számla kamu névre kiállításához nem kell az aláírásod, ezt nélküled is megteheti, ha a rendszerben van, különben is ennek gazdaságilag és adóügyileg semmi értelme nem lenne.

Szóval mielőtt még kivégző osztag elé állítanád a boltost, szerintem nem vertek át, csak nem figyeltél - ahogy magad is mondtad.

De igen, abban igazad van, hogy K sok felesleges papírt kell a nagy "szabadságban" kiállítani. Egyszer nézz körül otthon, hogy eddigi életedben hány papírost kaptál orvostól, boltoktól, munkahelyről, adóhatóságtól. De ezen a feljelentés nem változtat, csak az, hogy te magad más, emberibb és értelmesebb világban, országban akarsz élni, és erre neveled a gyerekeidet is. :)

2016. jan. 15. 09:34
 6/9 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy nem tudom, mit írtam alá? Ott és akkor nem figyeltem. Természetesen megkaptam a második példányt, azon egy létező személy adatai szerepelnek, mint vevő. Én azt írtam alá, hogy a nevében átvettem az általam vásárolt termékeket. Ez az illető adóalapját csökkenti, holott nem ő fizette ki az árut.

Ezen kívül itthon az élettársam mesélte, hogy az egyik kollégájával is rendszeresen ezt csinálják, aki a munkahelyük nevében szokott ott vásárolni, csak őt nem érdekli és nem szólt még. Tehát a jelenség általános, szándékosan csalnak. Miért én vagyok a rosszindulatú szerintetek, ha igazságot akarok? Én is vállalkozó vagyok, nem akarok tisztességesen olyanokkal versenyezni, akik nyakra-főre lopnak-csalnak.

2016. jan. 15. 10:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és NEM átvételi elismervény volt, rá van írva, hogy számla. Amit az élettársam kollégájával rendszeresen aláíratnak, az is számla.
2016. jan. 15. 10:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Ezen kívül kész vagyok arccal, névvel, adatokkal, mindennel ami kell, megtenni a bejelentést, nem egy "sötétben bújkáló" szemétláda vagyok, aki ok nélkül, bosszúból akarja tönkretenni a másikat, úgyhogy aki szerint én kapjam be, az kussoljon el és csalja tovább a kis adóját, ahol tudja.
2016. jan. 15. 10:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

De ha nálad van az illető nevére kiállított számla, hogy csökkenthetné az az illető adóalapját? Hogy számol el a nálad lévő számlával? Számlából nem lehet korlátlan mennyiséget előállítani, hiszen szigorú számadású.

Másrészt meg mit befolyásol, hogy az átvevő aláírta-e? Ha ők ki akarnak állítani egy számlát, akkor kiállítják az illető nevére. Ehhez nem kell harmadik ember, vagyis te. Minek bonyolítanák a dolgot azzal, hogy neked adják át a számlát, mikor adhatnák közvetlenül az illetőnek is?

Persze, ha gondolod, jelentsd a NAV-nak, de ezzel semmit nem lehet kezdeni.

2016. jan. 15. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!