Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha még soha nem adtam le...

Ha még soha nem adtam le adóbevallást és már van 980. 000Ft tartozásom mi lehet a következmény? Börtön?

Figyelt kérdés
Az hogy miért az más kérdés ne is firtassuk.

2015. dec. 29. 09:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hajjaj, a kultúra kivert a biztosítékot?
2015. dec. 29. 13:07
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
Nekem sem magyarázta el soha senki az adóbevallást, de a csapból is ez folyik év eleje felé, miért nem kérdeztél utána te magad.
2015. dec. 29. 13:25
 13/19 anonim ***** válasza:
58%

A munkáltatóknak automatikusan le kellett vonni az adóelőlegeket, amit befizettek utánad.

Három évig én sem adtam le bevallást, mert előtte a munkáltató csinálta automatikusan.lett volna visszaigénylésem, de kaptam egy felszólítást, adóellenőrzésre. Felhívtam az ügyintézőt, mondta menjek be a legközelebbi NAVhoz, vonjam vissza írásban a visszaigénylést. Megtettem, még csak bírságot sem kaptam, még engem nyugtatott a hölgy, hogy ne idegeskedjek. Egyébként öt+egy év az elévülése a tartozásodnak, de menj be egyezkedni, nem veszik a fejed.

2015. dec. 29. 22:51
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Pontosan így van. Attól, hogy nem csináltál adóbevallást még nem lehet 980 ezer tartozásod. Az valami másból jött össze, nem abból. Először is járj utána, hogy miről van szó.

A be nem adott bevallások utólag is pótolhatók, "kezdők" esetén nem szoktak rögtön bírságolni.

Tehát heroin helyett egy kis séta a NAV ügyfélszolgálatára információszerzés céljából...

2015. dec. 30. 05:47
 15/19 A kérdező kommentje:
Ma ugyis kinyirom magam
2015. dec. 31. 18:37
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

Ha ezt látod csak megoldásnak, akkor mégis mit mondjak erre?

Innen a távolból nem tudok Rajtad segíteni, főleg ha Te sem akarsz magadon. :(

Nagy kár, hogy a könnyebbik utat választod, arra bárki képes, az ellenkezője inkább becsülendő...

2016. jan. 1. 06:12
 17/19 anonim ***** válasza:
79%

Azért mielőtt butaságot csinálsz, nézd meg azt a papírt, ami szerint 980.000 ft tartozásod van. Kétlem, hogy ha bejelentett munkád volt, akkor nem fizette a munkáltató az adóelőleget. Ha így volt, akkor az előleg és az adótartozás összege 0, nem kell fizetni semmit. Ha pedig nem adózott utánad, akkor pontosan miből adódik a tartozás, hiszen feketén dolgoztál. Sosem kaptál a NAV-tól levelet, vagy adóbevallást? Oly nehéz ezt elhinni.

Ha valami bűvészmutatvány révén mégis ennyivel tartoznál, akkor sokkal jobb alternatíva, ha lelépsz az országból és külföldön vállalsz munkát. Abból gusztustól függően akár ki is fizetheted a tartozásod, vagy sz_rhatsz bele és élhetsz boldogan.

2016. jan. 2. 06:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Remélem, élsz még! Te hülye, nehogy már kinyírd magad sz@ros 1 millió Ft tartozás miatt, menj ki külföldre pár hónapot dolgozni, még ha csak mosogatni is, fél éven belül megspórolsz annyit, hogy ki tudd fizetni.
2016. jan. 29. 09:13
 19/19 anonim válasza:
inkább menj el külföldre. ha nincs se ház se auto, és családod se, akkor meg főleg. de ne európába, hanem messzebb. és ne is gyere vissza.
2016. márc. 11. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!