Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az idén nem került beadásra...

Az idén nem került beadásra az adóbevallásom. Lesz ebből baj, következmény?

Figyelt kérdés
Nem vagyok vállalkozó, csak sima adózó, ellenben elég szép összeget kaptam volna vissza, de csak nemrég derült ki, hogy nem adta le a bevallásom a könyvelő ismerősöm.
2010. aug. 26. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Hááát, néhány éve bevezették, hogy aki nem adja le időben a bevallást, annak kapásból 200e a büntetés. Hogy ez még mindig így van-e vagy változtattak rajta valamit, azt nem tudom, de jó lenne megérdeklődni. Az más kérdés, hogy ez most az adózó vagy a megbízott könyvelő feladata-e... Vagy csak ismerős? Mert akkor gondolom nem volt megbízási szerződés, emiatt a józan paraszti ész azt súgja, hogy a Te felelősségednek fogják venni.
2010. aug. 26. 17:19
 2/3 anonim ***** válasza:
nekem a diákszövetkezet csinálta anno az adóbevallásom,és kiderült hogy rosszul elszámolták,az apeh meg pont engem ellenörzött,és kiderült.mégis rajtam kérik az összeget,amit elszámoltak az 2000 ft volt,a büntetés meg majdnem 400.ezer.és tölem kérik hiába mondtam h nem én csinaltam a könyvelést.
2010. aug. 27. 16:59
 3/3 anonim ***** válasza:
na most.. késés esetén is add be, igy egy esetleges birságnál jó pont lehet hgy te vetted észre nem a hatóság. bírság kiszabása esetén jelentkezz nálam priviben segitek kérelmet írni, magánszemélynek szinte minden esetben korrigálják a dolgot. Természetesen adóbevallásod elkészítésében is segitek. Mielőtt valaki a szememre hányná, természetesen ellenszolgáltatás nélkül. második válaszolónak: ha godnolod keress meg priviben segitek kérelmet írni a bírságod eltörlése végett, valami másnak is lennie kell, mert magánszemélyt önbevallóként igy ok nélkül nem bírságolnak..
2010. aug. 29. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!