Ki tehet arról, hogy nincs kész az adóbevallásom?
Év elején nyilatkoztam, hogy nem leszek önadózó, a munkahelyem csinálja meg a bevallásomat. Aztán március végén ismét lefixáltuk, hogy ők csinálják meg. Mondjuk, már azt sem értettem, hogy miért kellett mégegyszer lebeszélni, holott előttük a nyilatkozatom.
A mai napig nem tudok az adóbevallásomról.
Kismama vagyok, a munkahelyem többszáz kilométerre már.
Ha kiderül, hogy nem csinálták meg a bevallásomat, ki lesz a hibás? kit büntet meg a NAV?
Elvileg úgy van, hogy ha tavaly nem volt folyamatos a munkaviszonyod, azaz máshol is vállaltál munkát, akkor automatikusan önadózóvá válsz idén.
Én idén is leszarom az adóbevallást, eddig sem adtam be még sosem, és még egyszer sem reklamált senki, szerintem azt se tudják, hogy a világon vagyok.
Kedves utolsó
Ha ez tényleg így van, akkor megnyugodtam kicsit:)
Bocs, június 10 a határidő:
"Az az adózó, aki nem kívánja adóját önadózással megállapítani, és a személyi jövedelemadóról
szóló törvény feltételeinek megfelel, az adóévet követő év január 31. napjáig a munkáltatójához
megtett, - a jogkövetkezmények szempontjából - adóbevallással egyenértékű nyilatkozata alapján
munkáltatói adómegállapítást kérhet. A munkáltató az adóalapot és az adót a magánszemély
nyilatkozata alapján, az adóévet követő év március 20-áig átadott igazolások figyelembevételével
az adóévet követő év május 20-áig állapítja meg és erről igazolást ad. A munkáltató az
adómegállapítást az adóévet követő év június 10-éig elektronikus úton továbbítja az állami
adóhatósághoz."
Ebből:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!