Milyen adó jóváírási lehetőségek léteznek?
Gyerekem nincsen.
Havi 251e. bruttó bért keresek.
Adójóváírásnak a hétköznapi nyelv az "alkalmazotti kedvezményt" nevezte el.
Egyébként vannak: adót csökkentő jogcímek, és adó-alapot csökkentő jogcímek. SzJA-törvényben részletesen felsorolva kismillió féle-fajta
Így több esélyem van rá, hogy választ kapok.:)
Igazából két külön kérdésnek szántam de lényegében ugyanarra a kérdésre szeretnék választ kapni.
Ezt a cikket olvastam az egészségpénztárral kapcsolatban:
Megkérdezhetem, hogy neked melyik van és meg vagy vele elégedve ?
Én a Medicinában vagyok kb 5-6 éve, eddig semmi problémám nem volt velük, de idén nagyon megemelték a működési költséget, ez nem tetszik. Elvileg havi minimum tagdíj van, gyakorlatilag én évente 2-3* szoktam nagyobb összeget befizetni, ahogy éppen kijön.
Akkor éri meg egészségpénztárba fizetni, ha előbb-utóbb fel is használod az összeget, tehát pl. gyakran vásárolsz gyógyszertárban, szemüveged/kontaktlencséd van, nagyobb magánorvosi költségre gyűjtesz (fogászat, nőgyógyászat, magánkórház stb.), ilyesmi.
Ha még most év végén gyorsan belépsz és befizetsz egy nagyobb összeget, tavasszal már vissza is kaphatod. Ezt magára a pénztári számlára utalja majd a NAV (tehát másra nem tudod költeni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!