Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Paypal számla, adózás, adó...

Pityupocse kérdése:

Paypal számla, adózás, adó visszaigénylés. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Tanuló vagyok még, de szabadidőmben grafikákat készítek egy eu-n belüli cégnek. Paypalon fizettek eddig, de most azt mondják hogy kellene nekik számla hogy le tudják írni.

Paypalon van olyan lehetőség, hogy create invoice, itt elküldhetem nekik a számlát, és ők kifizetik nekem. De ezen a számlán rajta van a címem is. Ha ők tényleg visszaigénylik ezt a pénzt, akkor az engem bajba keverhet itthon?

Mint említettem nincs cégem, vagy hasonló okoskodás, csak havonta készítek 1-2 munkát nekik.

2015. nov. 20. 10:20
 1/2 krw válasza:

Hello! Nem vagyok profi ebben, de én most éppen egy hasonló problémával küzdök (egyéni vállalkozó vagyok és amellett nappalis hallgató egy fősulin). Külföldre csak akkor lehet számlát kiállítani, ha van közösségi adószámod (értsd: EU-s adószám), enélkül nem tudsz külföldre számlázni. Az pedig a másik dolog, hogy elvileg egy ilyen jellegű munkát amit Te végzel, csak számlázva, vállalkozóként lehet végezni, mert pénzkeresés - vagy ha nem, akkor bele kell írnod a személyes adóbevallásodba.

Amúgy kb. ingyen van az egyéni vállalkozói kiváltása ha diák vagy, csak a profitod után kell adót fizetned azt hiszem, de ezt egy könyvelő tudja Neked pontosan megmondani.

2015. nov. 20. 12:45
 2/2 Whispering Tree ***** válasza:
0%

Szia!

Keress meg priviben, pont most volt ilyen esetünk.

2015. nov. 21. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!