Ezek után az online tevékenységek után hogyan kell adózni?
Sajnos a könyvelő akit megkérdeztem nem tudott érdemben segítséget nyújtani a nav meg nem fog nekem érthető konyhanyelven válaszolni (ezt valahogy előre borítékolom) szóval azoknak a segítségét kérném akik ilyen esetekben tudják mi a teendő :) (magánszemély vagyok, munkanélküli, semmire nem jogosult :) a tevékenységeket magánszemélyként végezném)
1.)Van egy amerikai weboldal ahol grafikai (digitális) pályázatokat hirdetnek és a nyertes pályázó pénzdíjat kap (dollárban, paypal számlára). ha jelentkeznék egy ilyenre és nyernék ez után hogyan kell adózni?
2.)GoogleAdsense. Szeretnék egy blogot indítani és ott reklámokat kitenni. Ha rákattintanak a reklámokra, a google havonta küldene nekem pénzt (szintén USD, szintén paypal) ez után hogy kellene adóznom?
3.)Ha egy online webáruházba (amerikai) feltölteném a digitális termékeimet (grafikai anyagok) és ott azokat valaki megvásárolná (nemzetközi vásárló közönség, a kifizetés szintén USD szintén paypal) az után hogyan kellene adóznom?
4.) van adózási minimum? ha egy évben /negyedévben csak 200 ft-jönne be az után is adózni kell?
Nagyon szépen köszönöm ha bármivel segítesz mert én isten bizony szeretnék becsülettel fizetni adót majd a bevételeim után, de ahogy nézem nem egyszerű :)
"Sajnos a könyvelő akit megkérdeztem nem tudott érdemben segítséget nyújtani"
Keress kompetens könyvelőt, komolyan mondom!
Kedves Kérdező!
A te helyzeted adózás szempontjából ám elég bonyolult, ezért nem tudnak neked pikk-pakk érthető választ adni, bár nem lehetetlen.
Azt is tudnod kell, hogy adózás világában vannak nem egyértelmű dolgok itthon is és nemzetközi szinten is.
A te helyzetedben az összes idevágó jogszabályt fel kell térképezni, állásfoglalást kell kérni a NAV-tól, konzultálni veled alaposan.
Ezt persze lehet baráti alapon is, de egy szakembernek is kb. 4-5 óra munka ez - már annak aki komolyan veszi a szakmáját. Ezt azért illik ellentételezni valamilyen módon, és akkor valószínűleg teljes és megnyugtató képet fogsz kapni a helyzetedről.
A gyakorikérdések nem az a fórum ahol erre megfelelő választ fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!