Adójogi szempontból rendben lenne, ha ezzel a szöveggel hirdetném magam? "5 db 35 cm átmérőjű hawaii pizzáért weboldal készítést vállalok. "
Köszönöm az ötletet. Megnéztem a cserebere.hu oldalt, de pont a lényegről nem ejtenek szót. Végigolvastam a gyakran ismételt kérdéseket és az Általános Felhasználási Feltételeket, de az adójogi vonatkozást illetően sehol semmi. Illetve egy mondatot találtam, aminek a második fele inkább elbizonytalanít, mint megerősít:
"Az üzemeltető nem vállal jog- és kellékszavatosságot az internetes oldalon elhelyezett termékekre és szolgáltatásokra, és teljes egészében kizárja felelősségét a Felhasználók között létrejött jogügylet alapján feleket terhelő kötelezettségek alól, vagy nem szerződésszerű teljesítéséből eredő károk okozásáért."
Tehát arról nincsen szó, hogy a felhasználók között létrejövő ügylet keletkeztet-e adózási kötelezettséget, de arról van, hogy ezügyben minden felelősségtől elzárkózik az oldal üzemeltetője. Ebből én nem kérek, kizárólag 100%-ig átlátható, jogilag tiszta megoldás érdekel, semmi "feketézés-szürkézés".
Más hasonló oldalt nem találatam. Ha tudsz még ilyet ajánlani, akkor azt megköszönöm. (Illetve bármilyen más megbízható forrást, ami segít tisztázni a kérdésem adójogi hátterét.)
Gyakorin 2 ilyen kérdést találtam, de nem egyértelmű.
Itt azt mondják mehet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Itt ellentmondanak a vélemények.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Köszönöm a tippet. Sajnos az nem lenne szabályos. Idézem az adózóna írását: "(...) nagyon sok magánszemély azt gondolja, hogy a magánszemélyként kiváltott adószám birtokában ugyanúgy tud rendszeres, üzletszerű gazdasági tevékenységet végezni, mint egy egyéni vállalkozó vagy, mint a társaságok. Az adószámos magánszemély azonban csak eseti jelleggel, alkalomszerűen, időszakosan végez gazdasági tevékenységet, míg egy egyéni vállalkozó rendszeresen és üzletszerűen."
Itt a teljes írás: [link]
Arról sok helyen írnak, hogy cégek között hogy megy a barter. De hogy adószám nélküli magánszemélyként csinálhatok-e ilyet más magánszemélyekkel, vállalkozókkal, cégekkel, arról sehol semmi. Pl.:
"Csere- és barterügyletek esetében mindkét ügyletről egyszerűsített számlát kell kiállítani, és a számlában a gazdasági eseményre szövegesen is utalni kell. A számlán fel kell tüntetni, hogy az pénzügyi teljesítést nem igényel, s a fizetési mód rovatban is utalni kell a csere/barter ügyletre. A klasszikusan pénzmozgás nélküli ügyleteket az egyik oldalon árbevételként, a másikon ráfordításként (költségként) számoljuk el. Az áfakötelezettség megállapítása szemszempontjából az ügylet csere/barter jellege indifferens."
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!