Adószámmal rendelkező magánszemély és fesőoktatásban levő hallgató - a munkáltatónak milyen járulékot kell fizetnie?
Mert elvileg TB-t meg nyugdíjjárulékot meg mittoménmit az egyetem fizet, de ebben nem vagyok 100%
Illetve kérdés még, hogy nekem majd az SZJÁ-n kívül mit kell még fizetni? Iparűzési adót és kész?
Ez a tevékenységi kör lenne bejelentve:
Ugyanis a főnököm X összeget szán rám mindennel együtt, és ezért tudnom kéne hogy mennyivel kevesebbet kéne számláznom, hogy neki járulékokkal együtt - amennyiben vannak ilyenek - az X összegre jöjjön ki amennyit kifizet a végén.
"elvileg TB-t meg nyugdíjjárulékot meg mittoménmit az egyetem fizet"
A dolgozóinak, de nem a hallgatóknak. A hallgatók után az egyetem semmit nem fizet senkinek, a hallgatók a nappalis jogviszonyuk alapján jogosultak az eü. ellátásokra.
A kérdésedre pedig ilyen formában nem lehet válaszolni.
Nagy valószínűséggel ezzel a tevékenységi körrel nem lehetsz adószámos magánszemély, csak egyéni vállalkozó.
Adószámos magánszemélynél pedig a hónapban kifizetett összeg határozza meg, hogy kinek (magánszemély - cég) mit és mennyit kell fizetnie.
A főnöködnek bizonyára van könyvelője, akihez elmehettek együtt, elmondjátok konkrét összeggel a munkát és a könyvelő megmondja, hogy mi a legoptimálisabb eljárás az esetetekben.
Hát elég fura, hogy valaki azért vált ki (már ha tud) adószámot, hogy ilyen feladatot végezzen el egy cégnek, mint magánszemély (adószámos).
Kilóg a lóláb...
Tipikus munkaviszonyos munkakör, a foglalkoztató spórolni akar Rajtad, aztán nem tudja, hogy nem minden hatóság nézhető hülyének. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!