Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogalap nélküli kifizetés?

Jogalap nélküli kifizetés?

Figyelt kérdés
Ma kaptam a volt munkáltatómtól egy értesítést amelyben leírják, hogy 06.13-tól 06.30-ig én táppénzen voltam, ők mégis munkabért fizettek nekem ezért jogalap nélküli kifizetés keletkezett amit nekem vissza kell fizetni. Kérdem én mi alapján fizettek nekem munkabért amikor 2 hétig szabadságon majd utána táppénzen voltam a hónap végéig? 30-án bevittem a táppénzes papírom ami alapján kellett volna kapnom a fizetést. 06.12 óta tudták. Mi ilyenkor a teendő? Ez jogszerű? Köteles vagyok-e visszafizetni nekik vagy ez elévül egy idő után?
2015. júl. 17. 15:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: elcseszték, azért kaptál teljes munkabért. Szarakodás helyett utald vissza a részüket és kész.
2015. júl. 17. 16:06
 2/25 anonim ***** válasza:
Vissza kell fizetned.
2015. júl. 17. 17:14
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

jogszerű, igen. közigazgatási és egyéb szerveknél is előfordul, hát még egy munkáltatónál.

pl. utaltak már ki tévesen gyest, amikor már nem járt volna, egy az egyben vissza kell fizetni.

a te esetedben, a szabit nem tudom pontosan, de ha a táppénzre a béred 60%-a jár, és te teljes bért kaptál, akkor a megkapott összeg 40%-át vissza kell fizetned.

2015. júl. 17. 17:56
 4/25 A kérdező kommentje:
De azt nem értem mi alapján kaptam teljes bért, mit számoltak el ha én 2 hétig szabadságon majd a maradék időben hónap végéig táppénzen voltam. Hogy adhattak akkor teljes bért? 30-án van hónap zárás, 30-án vittem be a táppénzes papírt. Nem tartom kizártnak, hogy kicseszésből csinálták. Kaptam egy x összeget, ha ők nem tudták hogy beteg vagyok mi alapján számolták ki? Dolgozni nem dolgoztam.
2015. júl. 17. 18:05
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt miért nem a munkahelyeden kérdezed meg?

Honnan tudná ezt bárki is itt?

2015. júl. 17. 18:18
 6/25 anonim ***** válasza:

Vannak rosszindulatú emberek, így elméletben előfordulhat, hogy kicseszésből csinálták. De szerintem sokkal valószínűbb az, hogy elnézték, rossz összegeket írtak rossz helyre.

Meleg volt nagyon, a bérszámfejtőnek már a nyaraláson járt az esze, stb.

Gondolj bele, ha kifizeti neked előre azt a bért, ami nem is jár, akkor utána azzal még mennyi unkája lesz. Levelet ír, felszólít, hogy fizesd vissza. Én utálok céges levelet írni, megfogalmazni hivatalos formában, főnökkel aláíratni, pecsételni, postázni.

Nyilván új bérszámfejtést kell csinálnia.

Korrigálnia a teljes hónapot, hisz rossz volt az összes kiadás. Utána ha nem fizetsz, nem reagálsz, újra felszólít. Ha nem történik semmi, a tartozást kiadja egy behajtónak. gondolomnnek is van költsége. ha nem jár sikerrel, akkor átadja végrahajtónak. ha esetleg egy faktoring cégre engedményezi a tartozást, akkor csak a pénze töredékét látja viszont. mindez ugye akkor valósul meg, ha te nem fizetsz, és lehet évekig nem is fogsz, mert nem akarsz, + ha nem lesz miből letiltani, csak rosszul jár. ha esetleg fizetsz, akkor is 1 helyett 3x-4x kell dolgoznia ezzel az üggyel, 2x bérszámfejtés, könyvelés, kifizetés, beérkező összeg rendezése, levélírás, stb.

ez mind idő, energia, fáradság, hát én megkímélném magam tőle, nem akarnék direkt plusz munkát csinálni magamnak.

2015. júl. 17. 18:27
 7/25 A kérdező kommentje:
Velük vigyázni kell, fizetéssel is szoktak cseszekedni, biztos, hogy direkt csinálták ismerem őket annyira. Ha nem fizetem ki (már nem dolgozok) nincs olyan, hogy elfelejtik? :) 2 hónap után elévül. Hülye kérdés ,tudom. :)
2015. júl. 17. 18:37
 8/25 A kérdező kommentje:
jav.: Nem ott dolgozom
2015. júl. 17. 18:40
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem évül el 2 hónap után.
2015. júl. 17. 18:41
 10/25 anonim ***** válasza:
tudtommal pénzügyi követelés 5 v után évül el, de ha 4,5 év után küld egy felszólító levelet, onnantól újra indul az 5 év. és ha ennyire ismered őket, h képesek direkt csinálni, akkor képesek lehetnek kamatot is kérni, hisz használtad a pénzüket x ideig.
2015. júl. 17. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!