Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogalap nélküli kifizetés?

Jogalap nélküli kifizetés?

Figyelt kérdés
Ma kaptam a volt munkáltatómtól egy értesítést amelyben leírják, hogy 06.13-tól 06.30-ig én táppénzen voltam, ők mégis munkabért fizettek nekem ezért jogalap nélküli kifizetés keletkezett amit nekem vissza kell fizetni. Kérdem én mi alapján fizettek nekem munkabért amikor 2 hétig szabadságon majd utána táppénzen voltam a hónap végéig? 30-án bevittem a táppénzes papírom ami alapján kellett volna kapnom a fizetést. 06.12 óta tudták. Mi ilyenkor a teendő? Ez jogszerű? Köteles vagyok-e visszafizetni nekik vagy ez elévül egy idő után?
2015. júl. 17. 15:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Az elvülésről: munkaügyi kérdésekben 3 év az elévülés, az általános 5 évtől eltérően. Az értesítés nem szakítja meg az elévülést az új Ptk. óta. Ezen kívül van még egy 60 napos szabály: eszerint 60 napon túl is csak akkor követelhetik vissza a pénzt, ha tudtál a túlfizetésről, vagy te idézted elő. Ha ebben nem értetek egyet, ezt a bíróságon fogják eldönteni, szerintem ebből igazán jól nem lehet kijönni. Tehát csak akkor lehetsz nyugodt, ha letelt a 3 év.
2015. júl. 18. 19:49
 22/25 A kérdező kommentje:
Nem lesz, van. Az a pár ezer forint meg jó 50.000Ft-ot takar.
2015. júl. 19. 16:13
 23/25 anonim ***** válasza:
Mai neked nem jár, csak a szád. Utald már vissza és fejezd be a vergődést.
2015. júl. 19. 16:25
 24/25 anonim válasza:
Sajnos vissza kell fizetned. Ugyanígy jártam, mint te. Mivel az Államkincstár előre könyvel mindent, ezért számfejtettek neked bért a táppénzed első hónapjára is, mert azt utána később vezetik át, (vagy valami ilyesmit magyarázott nekem az államkincstáros nő, akit kérdeztem). Nekem 120 ezer körüli összegről volt szó, tehát nem kis pénz, de vissza kellett fizetnem, holott úgymond "fel se vettem". De nem azt nézik, mi lett a számládra utalva, hanem hogy milyen bruttó összegből számfejtették a táppénzedet. Szívás.
2015. júl. 22. 15:02
 25/25 anonim válasza:
2015. júl. 22. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!