Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogalap nélküli kifizetés?

Jogalap nélküli kifizetés?

Figyelt kérdés
Ma kaptam a volt munkáltatómtól egy értesítést amelyben leírják, hogy 06.13-tól 06.30-ig én táppénzen voltam, ők mégis munkabért fizettek nekem ezért jogalap nélküli kifizetés keletkezett amit nekem vissza kell fizetni. Kérdem én mi alapján fizettek nekem munkabért amikor 2 hétig szabadságon majd utána táppénzen voltam a hónap végéig? 30-án bevittem a táppénzes papírom ami alapján kellett volna kapnom a fizetést. 06.12 óta tudták. Mi ilyenkor a teendő? Ez jogszerű? Köteles vagyok-e visszafizetni nekik vagy ez elévül egy idő után?
2015. júl. 17. 15:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

most mit nem értesz? de tényleg??

6. hónapban 17 napot táppénzen voltál, ők meg elutalták a teljes összegű fizetésed, mert későn (a hónap végén) vitted be a táppénzes papírt. Most a különbözetet szeretnék visszakapni, ami teljesen jogszerű. Mit lehet ezen ennyit csűrni csavarni? Fizesd vissza, drágább lehet, ha jogi útra terelik, fizetési meghagyás, inkasszó, bármi...

2015. júl. 17. 19:14
 12/25 anonim ***** válasza:
És még egy büntetőügyet is a nyakadba varrhatnak.
2015. júl. 17. 19:18
 13/25 anonim ***** válasza:
Bérszámfejteni fizetés előtt szoktak, ahhoz kell a táppénzes papír. Ha utólag vitted be, akkor nem értem, miért sír a szád.
2015. júl. 17. 19:51
 14/25 anonim ***** válasza:

Fizesd vissza szépen.

Jobb helyeken, tehát nem ilyen Jóska és Pista bohócpolírozó Kft-nél azonnali hatályú felmondást és egy nemsokára egy bírósági idézést kapnál, ha sunyiskodsz.

2015. júl. 17. 23:07
 15/25 A kérdező kommentje:
Milyen utólag? 5-én van fizetés, én 30-án vittem be a táppénzes papírt. Utolsó válaszoló! Kirúgni nem tudnak mivel nem írtam alá szerződéshosszabbítást, így az hónap végén lejárt.
2015. júl. 18. 11:08
 16/25 A kérdező kommentje:
Hozzátenném nem Jóska Pista cégről van szó hanem egy Kórházról beszélünk.
2015. júl. 18. 11:09
 17/25 anonim ***** válasza:
akkor mindenképpen fizesd vissza. egy jóskapista kft még megteheti, hogy nem megy utána pár ezer forintnak (gondolom nem sokkal többről van szó, amin itt pörögsz), egy állami/önkormányzati szerv viszont ráér pereskedni.
2015. júl. 18. 11:44
 18/25 anonim ***** válasza:

"Milyen utólag? 5-én van fizetés, én 30-án vittem be a táppénzes papírt."

Olyanról még nem hallottál, hogy bérszámfejtés? Azt nem aznap csinálják ám, amikor a bérfizetés van...

2015. júl. 18. 11:51
 19/25 anonim ***** válasza:
elejétől tudták, hogy táppénzen vagy és hogy meddig leszel?
2015. júl. 18. 19:29
 20/25 anonim ***** válasza:

úristen, te tényleg nem érted?

pedig leírtad, hogy kórház! ergo nem 10-20 dolgozója van, hanem több száz vagy több ezer!

A bérszámfejtőknek, akik maximum néhányan vannak, nem több százan, szerinted mennyi idő ennek a rengeteg dolgozónak az óraadatait, túlóráit, ügyeleteit, szabadságait, táppénzét felvinni a rendszerbe? 1-2 óra?

Napokkal, sőt 1-2 héttel korábban lezárják, és ha te 30-án vitted be a papírt, akkor a te béred már rég ki volt számolva!

itt már egyértelmű, hogy nem ők a rosszindulatúak, és nem direkt csesztek ki veled, hanem te nem vagy tisztában a dolgok menetével.

nálunk 7-én van fizetés, de bérzárás előző hónap 23.-a körül van. azaz 23-tól 30/31-ig úgy veszik, mintha dolgoznék, és azt ki is fizetik. de ha 25-én táppénzre kerülök, akkor az csak 1 hónap múlva lesz kompenzálva, ún. BÉRKORREKCIÓ-val, egy hónappal később visszavonják a túlfizetést, és kevesebb bért kapok. nálad is ez történt volna, ha lenne következő fizetésed. így viszont köteles vagy visszafizetni azt, ami nem is a tied.

ha lesz újabb munkahelyed, szerinted érdemes úgy indítani, hogy az első vagy a második hónapban letiltásod lesz? szerintem egy ilyen után még a 3 hónap próbaidőt sem élnéd túl, de ha neked megéri...

2015. júl. 18. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!