Szerintetek ez mennyire igaz?
Ma kaptam egy uzenetet valami inturia justitia zrt-től.. Nagyon megilyedtem, mert azt se tudom, hogy ez melyik ceg meg minden.. Nagyon megijedtem..
Uzenet(SMS): Kerjuk, tartozasanak rendezese ugyeben haladektalanul vegye fel velunk a kapcsolatot!Koszonjuk!Irat:822380002210;Tel:061-459-9495; Intrum Justitia Zrt.
Telefonra érkezett, a telefonszám valószínűleg nem a te neveden van, hanem szüleid nevén.
Esetleg akitől átvetted a telefonszámot.
Nincs mitől megijedni, ha másnak szánták könnyen kiderül , ha meg mégsem akkor az sem véletlen sajnos.
Ne hívd fel.
- A tartozás rendezés érdekében nem SMSt kell küldenie, hanem levelet.
- Nem az ügyfélnek kell hívogatnia a céget, hanem nekik az ügyfelet
- Telefonon, SMSben nem intézünk ilyen ügyeket, levelet írunk, vagy e-mailt.
Itt az a legvalószínűbb, hogy évekkel ezelőtt másé volt a telefonszámod és amikor az illető telefonszámot váltott, vagy nem jelezte annak aki felé tartozott, vagy ott nem vezették át a telefonszám változást.
Anyukámnak is küldözgetett ugyanez a cég ilyen SMSt. Amikor a sokadik SMSre sem válaszolt, felhívták telefonon. Valami teljesen más nevű nőt kerestek azon a számon (3 éve használta anyukám azt a számot) Hiába mondta, hogy nem ismer ilyen nevűt, csak hívogatták.
Egészen addig, amíg a honlapjukon is megtalálható e-mail címükön nem írtam nekik, hogy azon a telefonszámon nem található az általuk keresett személy és ha nem hagyják abba az édesanyám hívogatását, kénytelenek leszünk panasszal fordulni a felettes szerveikhez. Érdekes módon, erre rögtön megszűnt az SMSgetezés és telefonálgatás.
Írj nekik az e-mail címükre, hogy téves számra küldték az SMSt, te nem állsz semmilyen kapcsolatban velük, a helyes telefonszám tisztázása érdekében keressék fel az ügyfelüket más elérhetőségén. A te adataidat viszont nem kell megadnod nekik, nem neked kell bizonyítanod, hogy nem tartozol nekik, hanem nekik kell megfelelő módon (és az nem az SMS) megkeresniük az ügyfelüket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!