Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerintetek ez mennyire igaz?

Szerintetek ez mennyire igaz?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy uzenetet valami inturia justitia zrt-től.. Nagyon megilyedtem, mert azt se tudom, hogy ez melyik ceg meg minden.. Nagyon megijedtem..

Uzenet(SMS): Kerjuk, tartozasanak rendezese ugyeben haladektalanul vegye fel velunk a kapcsolatot!Koszonjuk!Irat:822380002210;Tel:061-459-9495; Intrum Justitia Zrt.

2015. júl. 15. 18:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Telefonra érkezett, a telefonszám valószínűleg nem a te neveden van, hanem szüleid nevén.

Esetleg akitől átvetted a telefonszámot.

Nincs mitől megijedni, ha másnak szánták könnyen kiderül , ha meg mégsem akkor az sem véletlen sajnos.

2015. júl. 15. 19:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Ne hívd fel.

- A tartozás rendezés érdekében nem SMSt kell küldenie, hanem levelet.

- Nem az ügyfélnek kell hívogatnia a céget, hanem nekik az ügyfelet

- Telefonon, SMSben nem intézünk ilyen ügyeket, levelet írunk, vagy e-mailt.

Itt az a legvalószínűbb, hogy évekkel ezelőtt másé volt a telefonszámod és amikor az illető telefonszámot váltott, vagy nem jelezte annak aki felé tartozott, vagy ott nem vezették át a telefonszám változást.

Anyukámnak is küldözgetett ugyanez a cég ilyen SMSt. Amikor a sokadik SMSre sem válaszolt, felhívták telefonon. Valami teljesen más nevű nőt kerestek azon a számon (3 éve használta anyukám azt a számot) Hiába mondta, hogy nem ismer ilyen nevűt, csak hívogatták.

Egészen addig, amíg a honlapjukon is megtalálható e-mail címükön nem írtam nekik, hogy azon a telefonszámon nem található az általuk keresett személy és ha nem hagyják abba az édesanyám hívogatását, kénytelenek leszünk panasszal fordulni a felettes szerveikhez. Érdekes módon, erre rögtön megszűnt az SMSgetezés és telefonálgatás.

Írj nekik az e-mail címükre, hogy téves számra küldték az SMSt, te nem állsz semmilyen kapcsolatban velük, a helyes telefonszám tisztázása érdekében keressék fel az ügyfelüket más elérhetőségén. A te adataidat viszont nem kell megadnod nekik, nem neked kell bizonyítanod, hogy nem tartozol nekik, hanem nekik kell megfelelő módon (és az nem az SMS) megkeresniük az ügyfelüket.

2015. júl. 15. 21:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!