Ezt hogy oldjam meg? TB
Hogy is kezdjem..
Munkanélküli voltam a tb-m fizetve volt.2014 februarjában kaptam utoljára aktivkoruak ellátását.Majd lett egy betegségem,de egy orvos sem szólt,hogy nem érvényes a tb-m így nem is gondoltam,hogy baj lenne..
Időközben elmentem ilyen olyan munkára volt ahol napi bejelentéssel vokram meg ahol besem voltam jelentve.( nem találtam mást) majd mentem az orvosomhoz aki mondta hogy valami nem stimmel a tb el..bementem az apeh-hoz hogy pontosan mivan.Azt mondták hozzam be a papirjaimat a 2014 februárig tartó ellatásomról..ezt ha beviszem milesz?
Megállapítják, hogy az aktív korúak ellátásának lejárta után fizetned kellett volna magad után a TBt és visszamenőlegesen előírják a fizetési kötelezettséget.
Ha már úgyis bemégy a NAVhoz, kérj segítséget tőlük ahhoz, hogy méltányosságból elengedjék, vagy mérsékeljék a felhalmozódott tartozásod.
A járási hivatalnál kérelmezheted, hogy rászorultsági alapon rendezzék a TBd. (ha szociális alapon rászorulónak minősülsz, nem kell magad után fizrtned)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!