Mérlegképes könyvelő végzettséggel hová lehet még menni?
Jövő héten lesz egy éve, hogy könyvelőként dolgozom egy irodában és sajnos nem vagyok teljesen elégedett.
Az állandó stresszt, határidőket, bunkó ügyfeleket és
túlórázást egyre kevésbé tudom elviselni. Sokszor hétvégén is eszembe jut, hogy milyen feladatok várnak rám nem tudok rendesen kikapcsolódni, és a fizetés sem olyan ami ezt orvosolná.
Szeretnék valamire váltani mert ez így nem lesz optimális hosszútávon.
Hol lehet még keresgélni ilyen végzettséggel és tapasztalattal?
Máshol se lesz sokkal jobb, mindenhol lesznek határidők és stressz, ha mardsz köynvelő, akkor elkerülhetetlenek a bunkó ügyfelek is.
Nézz meg amúgy egy álláshirdető portált, pl. profession, hoogy pénzügy/számvitel területen milyen lehetőségek vannak.
Akár alkalmazottként, akár saját könyvelő irodában, de bizony ez van: nav határidők, jogszabályok, ügyfelek, stressz, állandó taposó-malom...
Ha letagadod a végzettségedet, esetleg valahol egy adatrögzítő munkakör... de akkor mi a fenének törted, gyötörted magad éveken keresztül a tanulással, vizsgákkal, stb. stb.
Egy olyan programozó cégnél, ahol a könyvelő programokat gyártják, ill. a könyveléshez kapcsolódó egyéb analitikus nyilvántartások számítógépes programjait készítik.
Ott ugyanis nemcsak a számítástechnikai részt kell ismerni, hanem a könyveléshez kapcsolódó, számviteli törvényt, adózásra vonatkozó jogszabályokat, hasonlókat, tehát ezek a cégek gyakorlatilag a két szakma együttes jelenléte esetén tud megfelelő programokat készíteni.
Ha egy ilyen céget találsz, akkor a te végzettséged jó arra, hogy a könyvelő programok készítése közben teszteled, jól működik-e, azt csinálja-e a program, ami a törvényben előírt, stb. stb. Persze attól nem kell félned, hogy az ilyen jellegű felelősség egyedül rád fog hárulni.
Köszönöm a válaszokat. Én igazából nem arra gondoltam, hogy elmegyek egy másik céghez mint könyvelő mert én is érzékelem, hogy ez nem jó.
Arra gondoltam, hogy egy olyan más szakterületre mennék ahol a könyvelésben szerzett tudásom, illetve tapasztalatom hasznosítható.
De úgy látom aki könyvelőnek tanult annak elég szűkösek a lehetőségei
Ha nagyobb cégnél dolgozol, akkor a könyvelésről átkérheted magad közgazdászokhoz, statisztikát, belső mérleg-elemzést tudsz még ezzel ellátni.
De tökéletes a tudásod-végzettséged, ha a pénzügyi osztályra kéred át magad, ott is használható a tudásod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!