Ha egy álláshirdetésben regisztrált mérlegképes
könyvelőt keresnek, ott közgazdász végzettséggel van
esély? Mit takar, hogy regisztrált a könyvelő?
Ha nemcsak mérlegképest hanem kifejezetten regisztráltat keresnek, akkor valószínűleg bevallásokon kívül a beszámolót is el kell készíteni. Ahhoz pedig feltétel a mérlegképes végzettség és a regisztráció is - ez utóbbi azt jelenti, hogy kap egy számot, évente kötelező továbbképzéseken részt vennie. Szóval akkor erre esélytelen vagy. Multiknál a könyvelési munkához viszont nem feltétel a mérlegképes, ha beszélsz angolul, akkor próbálkozz budapesti business centereknél.
2013. júl. 11. 13:42
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor nem jeletkezem.
Budapest 200km, annyira nem vagyok mobilis.
Nos amikor az álláskereső nem ért egy hirdetést, akkor jobban teszi, ha nem jelentkezik. Mert nem ért az adott szakmához. Ha már a hirdetést sem érti, akkor hogy bízzanak rá egy munkát???!!! Szóval kíméld meg a személyzetist a spamedtől!
2013. júl. 11. 13:57
4/11 A kérdező kommentje:
Már vártam egy kedves beszólást.
Pályakezdő vagyok ezen a területen, könyvelőt hirdetnek, könyvelési gyakorlaton voltam, később a szövegben volt a regisztrált mérlegképes könyvelő, ennyi és nem több, semmi a feladatokról, konkrétumokról, rövid, tömör hirdetés. Tudtam, hogy valami feltétele van, csak nem voltam vele tisztában, hogy pontosan mi. Ezért nem kellene lehurrogni.
Nem az a baj ennél, hogy pontosan ilyet tanultál-e. Ha így fogalmazzák meg, akkor egy tapasztalattal rendelkező profit keresnek, nem pedig egy zöldfülűt, aki még a kiírásban sem biztos. Ne jelentkezz ilyen jellegű állásokra.
2013. júl. 11. 14:53
2013. júl. 11. 19:13
Szerintem ebben az esetben semmi esélyed, persze jelentkezni azért lehet rá. Viszont az sok mindent elárul rólad hogy ilyen kérdést felteszel. Ebben a szakmában ezzel tisztában kellene lenni.
2013. júl. 12. 09:07
8/11 A kérdező kommentje:
Még nem dolgoztam benne, 3 hét gyakorlaton voltam, az alatt nem lehet mindent megismerni, de megtetszett a könyvelés és szívesen dolgoznék ezen a területen.
A suliban meg azok akiknek mérlegképesük volt, csak a számvitel 1 alól kaptak felmentést, számvitel 2 és 3-ból úgyanúgy kellett vizsgázniuk, mint nekünk.
Ahhoz, hogy valaki REGISZTRÁLT mérlegképes könyvelő legyen, annak 3 év (!) szakmai gyakorlatot kell ehhez igazolnia. Ettől Te még nagyon messze vagy, szóval erre felesleges jelentkezned, de keress nyugodtan olyat, ahol simán könyvelőt keresnek, arra van esély. :)
2013. júl. 12. 13:15
Ja, és a 3 évet mérlegképes könyvelőként kell igazolni, nem jó hozzá bármilyen számviteli területen szerezett tapasztalat...
2013. júl. 12. 13:17
Kapcsolódó kérdések: