Adóznom kell? Ha igen, akkor hogyan kerülhetném ki?
Figyelt kérdés
Még csak tervben van a kis itthoni vállalkozásom. Egy drága babafajtát (BJD-t) készítgetek, szép precíz faragással. (Mindenét én készítem: ruha, cipő, paróka...stb.)
Neten szeretném hirdetni s eladni őket.15-65 ezer / db(mérettől függ) Anime rajongók imádják és veszik.
De ha több példányt adok el, akkor kell adóznom? Ha igen akkor hogyan kerülhetem el?
Igen, adóznod kell, nem csak több eladott példány esetén, és engedély is kell a tevékenység végzéséhez.
Elkerülni az adózást nem tudod, maximum rövid ideig, aztán fizetheted az elmaradt adókon kívül még a tetemes összegű bírságot is...
2015. máj. 7. 05:24
3/8 anonim válasza:
Szerintem beleférhet az adószámos magánszemély kategóriába, mivel művészeti tevékenységről van szó. Akkor is kell adóznod, de csak a tényleges jövedelmed után, nem kell havi fix összeget fizetned és elég sok minden leírható az adóból. Abszolút nem vagyok szakértő, érdeklődj utána.
2015. máj. 7. 07:01
4/8 Koplárovics Béci válasza:
"De ha több példányt adok el, akkor kell adóznom?"
Gyakorlatilag az első eladott darab után is adózni kell(ett volna).
2015. máj. 7. 08:11
5/8 anonim válasza:
Sehogy. Már az első eladott termék után kell fizetned adót.
2015. máj. 7. 08:32
6/8 anonim válasza:
A legkevesebbet akkor kell adóznod, ha vaterán adod el, mert akkor az eladási árnak a 25%-át kell nyereségként számolni és annak a 25%-nak a 16%-át kell adóként befizetni.
2015. máj. 7. 08:40
7/8 anonim válasza:
#6 legalább ne terjessz hülyeséget!
Kérdező, legolcsóbban adószámos magánszemélyként úszod meg.
2015. máj. 7. 19:23
8/8 anonim válasza:
Szerintem adószámos magánszemélyként nem úszod meg, ugyanis nem eseti jelleggel értékesítenél, gondolom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!