Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Feketén dolgoztattak? Mit...

Feketén dolgoztattak? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Elkezdtem dolgozni egy cégnél, első pár nap még írtunk egyszerűsített szerződést, később, mivel ez otthoni munka volt, már azt se. Dolgoztam nekik bizonyíthatóan 1-2 hónapot, de nem hajlandóak fizetni.

Mit tudok tenni ilyen esetben? Ha a munkaügyhöz fordulok, akkor én is kapok büntetést? Vagy név nélkül jelentsem őket?

2015. ápr. 29. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Mire fel fizetnének mégis, ha semmi hivatalos igazoló papírod nincs?
2015. ápr. 29. 19:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyugodtan jelentsd a dolgot a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen. Név nélkül nem foglalkoznak Veled, személyi igazolványod kell. Felvesznek egy jegyzőkönyvet arról, amit mondasz, és az alapján eljárnak a cégnél.

Kérhetsz "névtelenséget", de a Te ügyed nem olyan, amiből ne derülne ki, hogy Rólad van szó.

Büntetést akkor kapnál, ha huzamosabb ideje csinálnád, és tudomásul vetted volna, hogy így van a dolog. Mivel ilyen esetben együttműködő voltál.

Előadhatod azt, hogy abban a hiszemben voltál, mivel otthon végezted a munkát, nehézkes a kapcsolattartás a céggel, és később kapod kézhez a szerződést, valamint konkrétan azt sem tudod, hogy mit kellett volna kapnod, nem értesz hozzá. Csak most, amikor nem fizetnek ki kezdesz gondolkodni, hogy egyáltalán hivatalosan dolgoztál-e, mert Te abban a hiszemben voltál, hogy igen, azért is mersz bejelentést tenni a hatóságnál.

Nem kell parázni, munkáspártiak a felügyelők...:)

2015. ápr. 30. 18:48
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! az mindegy hogy hol jelentem? mivel ez távoli munka volt nekem, másik megyében tudnám csak bejelenteni az esetet a távolság miatt.
2015. ápr. 30. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Elméletileg a cég székhelye szerint illetékes hatóságnál kellene, de ha máshol teszed meg, akkor ők "jelzéssel élnek" az illetékesek felé.
2015. máj. 1. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!