Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen az MLM hálózatok...

Milyen az MLM hálózatok munkajogi és adóügyi háttere? (Nem lépnék be, de olyan sok van belőlük, hogy érdekel. )

Figyelt kérdés

1. Milyen jogviszony az MLM? (Munkaviszony? Vállalkozói? Alkalmi munkavállalás? Megbízási szerződés? Valami más?)

2. Jogosít-e TB-re, nyugdíjra?

3. Milyen adó sújtja az MLM-ből származó jövedelmeket? SZJA? ÁFA? Mindkettő? Valami más?

4. Csak a munkavállalói közterheket fizetem magam után MLM-ben, vagy a munkáltatóit is (mintha vállalkozó lennék...)?

5. És egyáltalán ki a munkáltató MLM-ben? A hálózat? Vagy a láncban felettem áló személy? Vagy senki? Ha senki, akkor ki fizeti a jövedelmem után a munkáltatói járulékokat?

2015. ápr. 24. 22:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Megbízási szerződés és vállalkozó vagy. Annak minden előnyével és hátrányával. Az adózás pedig a vállalkozási formához kötődik, illetve ahhoz, hogy azon belül mit választasz(hatsz).

Ezzel minden kérdést kimerítettünk, mivel a többi nem is állhat fennt amiket felsoroltál.

2015. ápr. 24. 22:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Szerintem ez sokan nem tudták.
2015. ápr. 26. 20:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Az összes Mo-on jelen lévő MLM cégnél ez van és ezt mindenhol elmondják sőt szerződést is kötnek.

Ahol sumákolnak ott szinte biztos, hogy valami nincs rendben és piramisjátékról van szó. Ha nincs írásos szerződés már az is eléggé aggályos.

Bár van pár cég amelyiknek nincs képviselete itthon és lehet náluk dolgozni, de az ritka. Akkor is valamilyen jogviszonynak lennie kell.

2015. ápr. 26. 21:20
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

Ha sikeres vagy egy MLM cégnél nem kell hagyományos nyugdíj amiből nem élsz meg, csak szenvedsz 40 év meló után, a havi jutalékokból ( hasonló: jogdíj, szabadalom ) megélsz. Én olyan cégnél vagyok ahol öröklődik a hálózat így a leszármazottaimnak is tudok segíteni ugyanúgy, mint sokaknak.

De igen, vállalkozó vagy csak ( az én cégemnél ) nem kell indulótőke, a határ viszont a csillagos ég.

2015. ápr. 27. 05:14
 5/10 anonim ***** válasza:
36%

"Ha sikeres vagy egy MLM cégnél nem kell hagyományos nyugdíj amiből nem élsz meg"

Én akiket eddig láttam sikeres mlm-eseket, akinek elég komoly kiterjedt hálózatuk van, azok is max havi 60-70ezer Ft alamizsnát kapnak a cégtől, de magukat úgy próbálják beállítani mintha az az összeg 600-700e Ft lenne.

2015. máj. 4. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
36%

"Én akiket eddig láttam sikeres mlm-eseket, akinek elég komoly kiterjedt hálózatuk van"

Először is te eddig nem láttál sikeres mlm-est, másrészt pedig kevés fogalmad van az iparágról, ha azt gondolod, a kiterjedt hálózatnak bármilyen köze van a jövedelemhez...

2015. máj. 4. 21:01
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

"a kiterjedt hálózatnak bármilyen köze van a jövedelemhez..."

Akkor meséld már el hogy kinek a vásárlásából kapod a jutalékot, nagyokos?!

2015. máj. 10. 22:13
 8/10 anonim ***** válasza:
31%

"Akkor meséld már el hogy kinek a vásárlásából kapod a jutalékot, nagyokos?!"

Van az a stílus, ami nem számíthat érdemi válaszra, segítségre. A tied ilyen. Majd ha több alázattal viseltetsz a világ iránt, többre viszed!

2015. máj. 10. 23:04
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Na erről ennyit. Nem is számítottam rá hogy érdemi magyarázatot fogsz tudni adni...
2015. máj. 12. 18:42
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
De végül is kibúvónak zseniális. Ehhez bezzeg van eszetek, ferdíteni meg terelni a szót. Már csak a grafikonok meg a többi hülyeség kell, és a csóró buta proli bele is ugrik a "buliba".
2015. máj. 12. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!