A diákmunkára vonatkozó munkajogi szabályok arra a személyre is vonatkoznak, aki betoltotte a 18. életévét, de még tanuló?
Figyelt kérdés
Eladóként kezdtem dolgozni egy pékségben ahol este 10-kor végzunk és reggel 4-kor nyitunk. Diák vagyok még de már betoltottem a 18. életévemet. A munkajogi szabály szerint az elso munkanaptól kezdve szerzodést kell kotni, amiben le kell írni a végzett munkát, órabért, hogy mettol meddig dolgozok és, hogy mennyit kapok fizetésnek.És a 2 munkaido kozott min 12 órának el kell telnie. Nos ez egyik sincs meg. Most akkor ugyanúgy felnottként végzem a munkát vagy még diákként(torvénysen) ?2012. jún. 10. 13:55
1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi és még kihagytam, hogy iskolalátogatásit sem kért, pedig ez fontos például egy váratlan ellenorzésnél.
2012. jún. 10. 14:05
2/7 anonim válasza:
nem mint diák alkalmazott hanem mint bárki mást. Alkalmazhat diákként 23 évesen is, ha az vagy.
Munkaszerződés nélkül se diák, se nem diák nem kezdhet el dolgozni. Milyen papirod van? egyáltalán be vagy jelentve?
3/7 A kérdező kommentje:
Semmilyen papírom nincsen arról, hogy dolgozom diákként nyári munkában. De úgy tekintenek rám mint egy rendes alkalmazottra. Lassan 1 hete megy az állítólagos betanításom, de ha jól tudom azt is szerzodés után lehet, ha már felvettek.
2012. jún. 10. 14:26
4/7 anonim válasza:
Igen én első nap balhéztam volna a papiromért. Szerintem teljesen feketén dolgozol, eszükben sincs bejelenteni
5/7 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor ,ha gondolnak egyet kirúgnak fizetés nelkul is akár rosszabb esetben, és még csak bizonyítani sem tudom, hogy valaha is dolgoztam ott?
2012. jún. 10. 15:33
6/7 anonim válasza:
Amikor regisztráltál a diákszövetkezethez akkor kellett volna elvileg a szerződésed átolvasni majd ha egyetértesz vele akkor aláírni.
Ha ez nem történt meg akkor nem vagy bejelentve.
7/7 A kérdező kommentje:
Nem idákszervezeten keresztul szereztem a munkát. A pékség adta fel a hirdetést, hogy felvesznek diákokat nyári munkára.
2012. jún. 10. 22:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!