Érdeklődök a NAV-látja a munkáltatók által levont adóelőlegem összegét, ha elveszett az igazolás. A munkáltató levon a NAV-nak utal, de nekem ad igazolást. Kitölthetem emlékezetből?
Látja a NAV összegszerűen.
Te is megnézheted ügyfélkapun keresztül az EBEVben és az alapján kitöltheted az adóbevallásod.
Jezusom... Ember, ep mondatokat nem tudsz megfogalmazni, minek allsz neki adobevallast kitolteni?
Emlekezetbol ne irjal be semmit, a NAV nyilvan forintra pontosan latja eddig mit vontak le toled, nem csak ugy megbecsulik. A munkaltatoi igazolast kerd el ujra, siman ki kell hogy adjak.
Nincs ügyfélkapum még. Ha látja a beérkezet fizetést, akkor ok. Munkáltató eltünt jelenleg, nincs új igazolás.
Ha fémhulladékot adok le, ott is vonnak le, az mi, szja előleg, forrásadó, ezt kell szerepeltetni?
Ha jól emlékszel a számokra, akkor úgy is lehet adóbevallást készíteni. Én sokszor szoktam. De nekem azért megy tutira, mert amúgy is bérszámfejtő vagyok "ezer éve", tehát nem csak a sajátomra emlékszem pontosan, hanem más dolgozóéra is. Van ilyen...:)
Ha még a bevallási határidő lejárta előtt tudsz ügyfélkaput intézni, akkor inkább tedd meg, és ott látni fogod, hogy mennyit kerestél havonta, a levont adóelőleggel együtt. Így biztosabb, ha már a munkáltató köddé vált.
Ha mégsem, akkor emlékezet, utána ügyfélkapu, és ha nem egyezik a kettő, "sürgősségivel" önellenőrizni a beadott bevallást. Ez még mindig jobb, mintha nem is készítenél bevallást.
A fémhulladékos dolog "felejtős", mindent a fémhulladék-átvevő intéz, Neked ezzel továbbiakban semmi dolgod utána. Csak annyi, hogy elköltöd a kapott összeget.:) Nem kell a bevallásban sehol szerepeltetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!