A munkahelyemen kiderül, ha én hitelt veszek fel valahol? Ellenőrzik a jövedelemigazolást?
A jövedelemigazolásnak pont az a célja, hogy a munkáltatód igazolja, mennyi a fizetésed. Ezek után minek hívogatná a bank? Szerinted van olyan munkáltató, aki bemondaná a telefonba, hogy "csak viccből írtam alá és pecsételtem le az igazoláson szereplő összeget, valójában nem ennyi a kolléga fizetése"?
Legfeljebb akkor kezdenek el kutakodni, ha gyaníthatóan hamis a jövedelemigazolás.
Nem szoktak, de bármikor ellenőrizhetnek. Főleg ha nem első, hanem a többedik hitelt veszed fel...
És a munkáltató szerinted nem fogja tudni,minek neked az az igazolás???
az első lépésnél már tudni fogják a munkahelyeden, hogy mire kell a munkáltatói, hiszen meg kell indokolni és ezt bele is írják
tehát szerepelni fog benne, hogy a dolgozó kérésére hitelfelvétel céljára adtam ki
Szerintem ez azért a hitel összegétől is függ. Nekem legalábbis áruhitelhez (mosógép) nem hívogatták a munkahelyem, elég volt a munkáltatói. Nyilván óvatosabbak, ha mondjuk lakáshitelről van szó. A kérdező már a sokadik hitelt veszi fel, szóval nem hiszem, hogy nagyobb összegekről lenne szó.
6)
Személyi kölcsönökkel, jelzáloghitelekkel foglalkozom, az áruhiteleknél nem tudom, lehet, ott tényleg nem ellenőriznek.
2006-2009 között voltak jövedelem igazolás nélküli jelzáloghitelek anno..
Itt nem kérted munkáltató, meg semmilyen igazolást, hát ebből is lettek a bajok.
Amennyi jövedelmet te beírtál, azt vették alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!