Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet e adógondom a következők...

Lehet e adógondom a következőkből (milliók)?

Figyelt kérdés

Kölcsönadtam milliós összeget sok éve (3 millió), és közben elszegényedtem. Most váratlanul visszakaptam.

Az összeg korábbi származását tudom igazolni régi dokumentumok alapján de kb 9 éve.

Most az összegből olyasmit is vennék ami vagyonosodásra utal. Elfogadja ezt az adóhatóság, vagy lehet gondom ebből, hogy hirtelen elköltök olyan összeget amire az elmult évekbeli adózott jövedelememből nem tehettem szert?

2015. márc. 18. 20:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Semmiféle vizsgálat nem lesz.

3 millió egy jobb használt autó, vagy egy üres építési telek.

Nap mint nap köttetnek ilyen üzletek.

Aki vesz egy kocsit vagy egy telket, azt nem fogják vizsgálni.

Vagy ha elutazol családostul Bora-Borára, vagy New Yorkba, az is benne lehet ennyiben, ha 5*-os szállodában szállsz meg.

Ne hidd el, hogy minden ilyet megvizsgálnak.

Ez olyan pici porszem a gépezetben, hogy észre sem veszik.

Egyrészt akkor indul eljárás, ha ennél sokkal, de sokkal nagyobb összegről van szó. Pl. minimálbérre vagy bejelentve, de 80 milliós házat veszel.

A másik, ha bejelentés érkezik, azaz egy rosszakaród kifejezetten kéri a vizsgálatot.

Szerintem már nagyon túl van pörgetve ez a dolog, a NAV meg észre sem veszi.

2015. márc. 20. 14:13
 22/28 A kérdező kommentje:

két ellentétes vélemény csap össze, viszont én fogok szívni vagy nem szívni.

és ez itt a kérdés.

viszont nem nincstelentől származó kölcsön van, hanem én visszakaptam pénzt.

ez pedig - szerintem - nagy különbség.

bár én értek hozzá hármunk közül a legkevésbé.

nekem még véleményem sincs, csak feltevéseim.

de ha már igy belementünk a kérdésbe, biróság, tanuk, stb.

mi van akkor ha valakitől kapok egy irdatlan összeget, akár kölcsön, akár vissza, akármi is van, de mire behivnák tanunak akkor meghal?

azt nem hinném, hogy tőlem azért visszavehetik, mert a halott nem tudja igazolni a jövedelme legális voltát.

ami ugye ha legális akkor tudja igazolni csak ép nem él, hogy igazolhassa.

és azért ne felejtsük el, hogy nekem meg van egy igazolásom arról, hogy volt pénzem amiből nem vettem semmi vagyont, hanem egész egyszerüen ép nem költöttem el.

monjuk itt is van egy korábbi érvelés, hogy ha a pénzemet nem kölöttem el csak tároltam, akkor igazolnom kell semmit se.

elvileg korlátlan ideig tarthatok -igazolt származású -pénzt a polcomon, majd bármikor vehetek belőle vagyonosodást okozó értéket.

vagy nem?

2015. márc. 20. 15:17
 23/28 anonim ***** válasza:

értsd meg, amit kivettél készpénzben a bankból pénzt, az elkötésre került a nav. szerint.

mindent vizsgálnak, összegtől függetlenül, ha képbe kerül. Mindenre van emberük, a kicsi összegű, kishalakra külön és a nagyokra külön ember van.

2015. márc. 20. 20:34
 24/28 anonim ***** válasza:
szóval kp. betétnek is kell banki eredetének lennie. Ha visszakaptad valakitől, ezt az embert megnevezed, ő elismeri, annak nyomának kell lennie, hogy ő kivette a bankból. ha nincs nyoma, nem fogadják el a nyilatkozatát és elveszik a pénzed.
2015. márc. 20. 20:36
 25/28 A kérdező kommentje:
de ha kivettem a bankból, akkor van banki eredete.
2015. márc. 20. 21:28
 26/28 anonim ***** válasza:
Volt egy ember, évekkel ezelőtt történt, aki autóvásárra járt vasárnaponként ás vitte a pénzt, mert akart venni egy autót és vadászott a jó vételre. Pénteken kivette a bankból a pénzt és hétfőn visszatette, mert eredménytelenül nézett kocsit magának és nem vásárolt. Ez így csinálta hosszú ideig. 200 milliós forgalmat csinált, ennyi vagyongyarapodása lett és koldusbotra jutott, mindene odalett.
2015. márc. 21. 06:37
 27/28 anonim ***** válasza:

Azt is figyelembe kell venned, hogyha meglépsz egy ilyen ügyletet és nem történi semmi, mert nem figyel fel rá a nav, ettők még nem lehetsz nyugodt, mert a 6 évig ott lesz, hogy visszakereshetik. csinálsz egy apróságot és lekérdezik a banki egyenlegedet és ott lesz ez a befizetés.

Olyan, mintha megállítana a rendőr, mert nem ég a lámpád a kocsin és látja, hogy zavart vagy és kinyittatja a csomagtartód, és ott vagy 2 hulla

2015. márc. 21. 06:42
 28/28 A kérdező kommentje:

tehát akkor mégis jogos az aggodalmam.

tehát ha 9 év alatt kiveszek 3 milliót majd ujra berakok (ez esetbe egy összegben, de 9 év eltéréssel) akkor 6 milliót kellene igazolnom?

ez olyan mint a nagy bandó vicc, mikor 3 szor vitte a szines tévét szervizbe s feljelentették, hogy már a harmadik szines tévét cipeli fel a lakásába.

2015. márc. 21. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!