Lehet e adógondom a következőkből (milliók)?
Kölcsönadtam milliós összeget sok éve (3 millió), és közben elszegényedtem. Most váratlanul visszakaptam.
Az összeg korábbi származását tudom igazolni régi dokumentumok alapján de kb 9 éve.
Most az összegből olyasmit is vennék ami vagyonosodásra utal. Elfogadja ezt az adóhatóság, vagy lehet gondom ebből, hogy hirtelen elköltök olyan összeget amire az elmult évekbeli adózott jövedelememből nem tehettem szert?
igen, mivel lakáseladásból megmaradt összegről van szó, ami adómentesen kivehető volt (20%).
viszont a kölcsönadásról semmi dokumentum sincs.
tehát a legális pénz mindenféle dokumentum nélkül eltünt a semmibe majd most 9 év után a semmiből szintén mindenféle dokumentum nélkül került elő.
ezért aggaszt.
de akkor elég felmutatni, hogy itt van a 9 évvel ezelött szerzett pénz eredete, ha megkérdezik honnan lett hirtelen 3 millióm?
még egy alkérdés. azért a minimálbérből évek alatt összegyujthettem 3 milliót.
elvileg.
a jövedelmem mekkora részét fogadja el egyáltalán az adóhatóság ilyen célra?
Lehet kölcsönt adni, ezzel nincs gond. A kapott kamat adóköteles, rubrika ahová be kell írni biztosan nincs így nevesítve, hanem valami egyéb sorra kell beírni.
Egy vizsgálat során nem fogadnák el, hogy az összes jövedelmed félretetted, a megélhetési költségeket megbecsülik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!