Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet e adógondom a következők...

Lehet e adógondom a következőkből (milliók)?

Figyelt kérdés

Kölcsönadtam milliós összeget sok éve (3 millió), és közben elszegényedtem. Most váratlanul visszakaptam.

Az összeg korábbi származását tudom igazolni régi dokumentumok alapján de kb 9 éve.

Most az összegből olyasmit is vennék ami vagyonosodásra utal. Elfogadja ezt az adóhatóság, vagy lehet gondom ebből, hogy hirtelen elköltök olyan összeget amire az elmult évekbeli adózott jövedelememből nem tehettem szert?

2015. márc. 18. 20:59
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
vgy megbecsülik h megéllek a két harmadából és elfogadják, hogy a harmadát félretettem, mert hárommal azért el tudnak osztani egy számot?
2015. márc. 19. 01:04
 12/28 anonim ***** válasza:

és ha a kölcsönadásról egy vizsgálat során nem is ejtenél szót?

azaz néhány éve volt ennyi pénzed, amit igazolni tudsz. félretetted, nem nyúltál hozzá, egy borítékban pihent egy fiók alján, megtakarítási céllal.

eddig megéltél a béredből, vagy nem voltak nagy igényeid.

most pedig hozzányúlsz ahhoz a pénzhez, ami eleve a TIÉD, és igazolni tudod a származását.

nem értem, hol a probléma. teljesen egyszerű. volt pénzed, nem költötted el, ergo most is van pénzed.

2015. márc. 19. 07:33
 13/28 A kérdező kommentje:
igazad van, lehet én bonyolitom túl...
2015. márc. 19. 09:01
 14/28 anonim ***** válasza:

Ha a pénzed nincs regisztrált helyen, az nem létezik és ha látható lesz, akkor annak kellene adóvonzatának lennie. Ha pl. te minimálbéres vagy és a számládon hagyod a pénzt az legális vagyon. Ha abból veszel valamit, számláról az is legális. Ezt úgy megállapítják, hogy te nem is tudsz róla.

ha te a legális vagyonodat kiveszed készpénzben a regisztrált helyről, akkor ez a vagyon elveszti eredendő legalitását. azt nem teheted be a bankba nyugodt szívvel, mert 6 évig rákérdezhetnek és vagy elfogadják, hogy az a a pénz vagy nem. no ezt ha megkérdik, akkor vagy bajba és 2 év mire választ ad rá a bíróság.

2015. márc. 19. 20:05
 15/28 A kérdező kommentje:

biróság?

ugy érted biróságig eljut az, ha van pénz a számlámon?

és addig mi van mig a biroság megállapitja, hogy elfogadja e a bemutatott lakás adásvételi szerződést?

(mert abból kiderül, hogy kivehettem belőle ezt az adózatlan pénzt)

2015. márc. 20. 10:20
 16/28 A kérdező kommentje:

szóval addig élem az életemet, vagy lefogllják addig ezt a 3 milliót mig eldöntik, jogom van e a saját pénzemhez, vgy attól, hogy nem ankban tartottam illegális lett?

amugy nagyon szomoru lenne ha ez igy lenne...

eleve fura nekem, hogy kp-ben tartott pénz nem legális...

akkor minek van a pénz, ha nem lehet nálunk?

2015. márc. 20. 10:22
 17/28 anonim ***** válasza:

ne aggódj emiatt, semmi köze a valósághoz.

alapból 3 millió miatt nem is nyomoznak, de ha nyomoznának is, igazolni tudod az eredetét.

szerintem sok mindent elmond az, hogy a válaszoló, aki ezt írta, 23%-ban hasznos válaszokat ad.

2015. márc. 20. 10:33
 18/28 A kérdező kommentje:
ebben én is reménykedem.
2015. márc. 20. 12:15
 19/28 A kérdező kommentje:

amugy ez a három millió alatti nyomozás hogy megy?

ha rákerül a számlámra 3 millió feletti összeg, akkor nyomoznak, vagy ha átfolyik ennyi megadott idő alatt?

mert ha ezt az összeget utalásokkal kapom meg több részletben a számlámra egy éven belül, akkor a fizetésemmel együtt már 3 millió feletti összeg folyik át a számlámon egy év alatt.

2015. márc. 20. 12:17
 20/28 anonim ***** válasza:
Azért mondtam a bíróságot, mert végső soron az dönt. Ha a NAV megtudja, hogy a te vagyongyarapodásod nem reális, akkor meg fogja vizsgálni, tudtod nélkül. Ezek után, felszólít, hogy igazold az eredetét. Azt nem fogadja el magyarázatnak, aminek nincs banki eredete, hogy kölcsön kaptad valaki olyantól, aki szintén nincstelen. bíróságra kerül az ügy és várod a tárgyalást, ahol tanukat hallgatnak meg és a bíró esetlegesen dönt, érzésre. Olyan nincsen, hogy a 3 milla kis összeg, nem az dönt, mert itt nincs értékhatárhoz kötve a vágyógyarapodási vizsgálat megindításának feltétele. A vagyongyarapodási vizsgálatok zöme, azért indul, mert a készpénzből látható vagyon keletkezik. Nagyon kevés olyan pénzügyi művelet van, hogy bárki 3 milliót bankba tesz készpénzben a saját számlájára. Elenyésző szám. Gépkocsieladása kivitelével, ami eleve igazolt ésd látható, szinte nincs is. Nehogy már ne tűnjön fel és ne legyen következménye.
2015. márc. 20. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!