Létezik valamilyen formában adókárosultak szövetsége, vagy hasonló szervezet?
Erre én is kíváncsi vagyok.
Téged a NAV rövidített meg jogtalanul?
nem létezik, mert egyedül vagy a navval szemben, ott a vagyonod és a jövedelmed, ami szabadon hozzáférhető a számukra. ügyvéd drága, nem ért hozzá és elveszíti a pereket és évekig leblokkolja a tevékenységed, soha nincs vége az ügyednek. annyi előnyöd lehet, hogy rejtőzködve tudsz működni, ha van erre alkalmas tevékenységed, jövedelmed kicsi és nagy az elvonás, becsületesen szegény maradsz, ha bebuksz, tönkremész örökre, mert a büntetést nem tudod kifizetni.
sajnos én is így jártam.
az alternatíva, hogy feketén dolgozz, ha tudsz vagy külföldön, ha beszélsz németül
én nem fizetek, most voltak ingó behajtáson a lakcímemen, de mindenről számla van a lakhelytulajdonos nevére. aztán kibökték, hogy lehet kérelmezni a tartozás mérséklését és elengedését. nyilván nem engednék el, csak mérsékelnék az amúgy is irreális összeget és az irreális kamatot és egyéb pótlékokkal növelt összeget, valami alacsonyabb szintre.
mondtam nekik, hogy már késő, mert elhúztam innét és köszönöm, a motivációt, hogy nem volt visszaút a navos tartozás miatt, mert az elején amikor kimentem, nagyon nehéz volt. egyébként sok a magyar kint akinek hasonló sors jutott.
Kérelmet a Fizetési Kedvezmények Osztályára kell benyújtanod, ennyit sikerült megtudnom. Jól meg kell indokolni. Persze nem tudom a te helyzetedet, hogy mennyire tudnak hozzáférni a jövedelmedhez és a listázott vagyontárgyaidhoz.
Nálam volt már 2 alakalommal vot ingó-végrehajtás, ami sikertelen volt. Természetesen előtte is ikertelenek voltak az egyéb inkasszó és jövedelem és ingatlan és gépkocsi végrehajtások, mert nincs a nevemen semmi.
Én is lassan nekiállok egy levélnek, de csak halogatom. Most egyenlőre van munkán, aminek a béréből nem tudnak levonni, más vagyontárgy nincs a nevemen, úgyhogy még megvagyok. Elévüléshez 2 év kell, de nem fog minden elévülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!