Mit tehet a behajtó jelen esetben?
Azt írod, a házat vettétek és forintosítottatok, tehát nem egyedül vetted fel a hitelt. Ha mindketten adósok vagytok, akkor viheti a férjed ingóságait is.
Ha olyan jól keres a férjed, miért nem fizet, hogy ne vigyék el a fejetek fölül a házat? Nem értem, hogyan lehet egy házasságban külön kassza, főleg így, hogy az egyik alig kap valamit, a másik meg a sokszorosát. A házasság egy élet- és vagyonközösség.
Vagy a hitelt édesanyáddal vetted fel? A minimálbérének is letilthatják akkor az egyharmadát. Ha ez belátható időn belül nem fedezi a tartozást, és ingóságot, autót nem tudnak lefoglalni, akkor árverezni fognak.
Mindezt egyébként a végrehajtó teszi, nem a behajtó. A behajtó maximum telefonon hívogat vagy levelet küld, hogy fizess.
Érthető ha a férj nem fizeti anyós adósságát. Én a helyében vennék saját lakást és Téged a gyerekkel nyilván vinnélek, anyós meg oldja meg. Sajnos ez ilyen világ, én se vinném anyóst sőt, nálunk a párom keres jobban, de a ház az enyém (családi örökség) de felőlem is mehetne utcára a kedves mama ha azon múlna.
Amúgy a férjed már csak azért is jobb ha menekül, mert az Ő cuccait is foglalhatják, az egy dolog hogy igénypert benyújthat ha tudja igazolni mi az övé, de ez nem élet, hogy a legutolsó farmerjáról is névre szóló számla kell nehogy lefoglalják anyós miatt.
ne hidd el az előzőt, nem fogják elvinni a férjed dolgait, nem kell utána visszakuncsorognia. hidd el, van benne tapasztalatom. sajnos.
egyébként meg ha több milliós adósságról van szó, akkor nem fog elvinni egy szekrénysort meg egy tévét, mert több macea van vele, meg több költség neki, mint amennyit nyer vele. költöztetős autó, emberek hozzá, tárolni vmi raktárban pénzért, meghirdetni az árverést pénzért...nem éri meg. autót szoktak foglalni, de személyes dolgokat nem jellemző. különösen nagy értéket is, pl. festményt, műtárgyat.
ne aggódj, az aranyfülbevalót sem fogja kivenni a füledből, még akkor sem, ha te vagy az adós.
ilyenkor az a gyakorlat, hogy a helyszínen ír egy jegyzőkönyvet, hogy foglalható ingóságot nem talált. aláírjátok, és annyi.
keress rá erre a témára itt, nagyon sok aggódó ember kérdezett már ilyesmit, és írtak hozzá sok választ, ami igazolja az én írsomat. egyébként a tapasztalat személyes, és családi is. egyszer sem foglaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!