Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tehet a behajtó jelen...

Mit tehet a behajtó jelen esetben?

Figyelt kérdés
8 éve vettünk egy házat CHF hitellel. Azóta már szerencsére forintosítattuk. Viszont a vagyonszerzési adó és illetéket kb 2 év után nem tudtam fizetni mert a nagyszüleim akikkel ideköltöztem meghaltak és csak az én ösztöndíjam és anyunak a minimálbére van. Közben férjhez mentem és született egy gyermekem. Most diplomás gyeden vagyok. A Férjem sz ingatlanba csak ideiglenesen van bejelentve. Ő jól keres de külön kasszán vagyunk. A behajtó egyik nap kint volt. Mit vihet el ? A ház csak az én nevem van. Ingóságom nincs. Se extra berendezések. Csak a gyerek holmijai szuperek. A Férjem tv,laptop,telefonja van de erről mind van számlája hogy az övé. Ilyenkor mit tesznek ? Sajnos mi hárman kb 130.000 ből tartjuk el magukat ésfizetjük a még mindig 40.000 hitelt. A Férjem meg a háromszorosát keresi...
2015. márc. 12. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Azt írod, a házat vettétek és forintosítottatok, tehát nem egyedül vetted fel a hitelt. Ha mindketten adósok vagytok, akkor viheti a férjed ingóságait is.

Ha olyan jól keres a férjed, miért nem fizet, hogy ne vigyék el a fejetek fölül a házat? Nem értem, hogyan lehet egy házasságban külön kassza, főleg így, hogy az egyik alig kap valamit, a másik meg a sokszorosát. A házasság egy élet- és vagyonközösség.

Vagy a hitelt édesanyáddal vetted fel? A minimálbérének is letilthatják akkor az egyharmadát. Ha ez belátható időn belül nem fedezi a tartozást, és ingóságot, autót nem tudnak lefoglalni, akkor árverezni fognak.

Mindezt egyébként a végrehajtó teszi, nem a behajtó. A behajtó maximum telefonon hívogat vagy levelet küld, hogy fizess.

2015. márc. 12. 10:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Anyukám vette fel a hitelt. Én adóstárs vagyok viszont a ház csak az én nevem van.
2015. márc. 12. 11:00
 3/7 A kérdező kommentje:
A Férjem meg úgy van vele hogy maga miatt dolgozik hogy tudjon utazni,jól élni,bulizni,pl fényképezni szeret és vett 400.000 egy gépet. Ha a gyerkőcnek kell valami extra gyógyszer vagy ilyesmi azt azért kifizeti. Szerintem ő annak örülne ha elárvereznék a házat mert akkor ő venne magának valamit,talán engem és a gyerkőcök is de így megszabadul a anyukámtól ( utálja. Öt )
2015. márc. 12. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Érthető ha a férj nem fizeti anyós adósságát. Én a helyében vennék saját lakást és Téged a gyerekkel nyilván vinnélek, anyós meg oldja meg. Sajnos ez ilyen világ, én se vinném anyóst sőt, nálunk a párom keres jobban, de a ház az enyém (családi örökség) de felőlem is mehetne utcára a kedves mama ha azon múlna.

Amúgy a férjed már csak azért is jobb ha menekül, mert az Ő cuccait is foglalhatják, az egy dolog hogy igénypert benyújthat ha tudja igazolni mi az övé, de ez nem élet, hogy a legutolsó farmerjáról is névre szóló számla kell nehogy lefoglalják anyós miatt.

2015. márc. 12. 15:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Oh itt félreértés van :) a ház az enyém szóval az én tartozásom ( azért nem tudtam fizetni mert amikor ideköltöztünk akkor a nagyszüleim még éltek és segítettek )
2015. márc. 12. 17:41
 6/7 anonim ***** válasza:

ne hidd el az előzőt, nem fogják elvinni a férjed dolgait, nem kell utána visszakuncsorognia. hidd el, van benne tapasztalatom. sajnos.

egyébként meg ha több milliós adósságról van szó, akkor nem fog elvinni egy szekrénysort meg egy tévét, mert több macea van vele, meg több költség neki, mint amennyit nyer vele. költöztetős autó, emberek hozzá, tárolni vmi raktárban pénzért, meghirdetni az árverést pénzért...nem éri meg. autót szoktak foglalni, de személyes dolgokat nem jellemző. különösen nagy értéket is, pl. festményt, műtárgyat.

ne aggódj, az aranyfülbevalót sem fogja kivenni a füledből, még akkor sem, ha te vagy az adós.

ilyenkor az a gyakorlat, hogy a helyszínen ír egy jegyzőkönyvet, hogy foglalható ingóságot nem talált. aláírjátok, és annyi.

keress rá erre a témára itt, nagyon sok aggódó ember kérdezett már ilyesmit, és írtak hozzá sok választ, ami igazolja az én írsomat. egyébként a tapasztalat személyes, és családi is. egyszer sem foglaltak.

2015. márc. 12. 17:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Szerencsére nem milliós összegről van szó. Eredetileg elkezdtük fizetni a részleteket az alap 410.000 illetékből és 260.000 maradt hátra amiből mára lett 430.000 újra a kamatok miatt:S Persze ez is sok,de a ház értéke most közel 20.000.000 ( csak nincs benne érték,egyszerű bútorok,stb ) Méltányosságból kértem most a kamatok elengedését és 20 hónapra a részletfizetést. Remélhetőleg engedélyezik és valahogy csak kinyögjük...
2015. márc. 16. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!