Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ezért megbüntethet engem a NAV?

Baloo16 kérdése:

Ezért megbüntethet engem a NAV?

Figyelt kérdés

Ezt az üzenetet kaptam, miután eladóvá vált a motorom, és darabokban szerettem volna eladni a jofogas.hu-n:

"Üdvözlöm! Bontási engedély van erre a motorra? Ha nincs,akkor ezen alkatrészek forgalmazása törvénytelen. Nézzen utána a honlapunkon! [link] 1 hónap türelmi idő áll rendelkezésre, hogy beszerezze a szükséges engedélyeket. Amennyiben továbbra is folytatja törvénytelen tevékenységét,munkatársaink felkeresik és intézkedés alá vonják,aminek súlyos anyagi vonzatai lesznek. Tisztelettel:a NAV műszaki osztálya

NAV megfigyelés alá vonta hirdetéseit. A postai/személyes vásárlást követően adózás elmulasztása esetén eljárásra számoljon,aminek anyagi következményei lesznek."

2015. febr. 4. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ez csak átverés, A NAVnak ha valami baja van veled, akor levelet ír és nem üzenget
2015. febr. 4. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Én nem venném viccnek, még akkor sem, ha tényleg az.

Őszintén ajánlom, hogy tényleg nézz utána, milyen módon lehet járműtől megszabadulni, ha nem bontóba adod le!

Már nem úgy mennek a dolgok, ahogy régen, minden szabályozva van!

2015. febr. 4. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként az sem igaz, hogy a NAV mindig levelet ír. Bizony nem egyszer telefonon intéz dolgokat, és az is mind "igazi", nem vicc.
2015. febr. 4. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Valamelyik felhasználó szórakozik.
2015. febr. 4. 19:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezzel a levéllel valaki csak szivatni akar - ám igaz, amit ír, nem lehet csak úgy bontogatni járműveket otthon!
2015. febr. 4. 20:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek, igaz nem jutottam előbbre, de azért írtam az oldal ügyfélszolgáltatójának is. Egyben akartam eladni, csak benne volt a hirdetésem szövegében, hogy akár bontom is a gépet. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 5. 07:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Csinálnak ilyet (bár nem normál usereknél), de arról vagy nem szólnak, vagy nem ilyen lagymatagon fognak szólni.

Bár van műszaki osztálya, de azok inkább árverésekkel foglalkoznak, illetve rendszer karbantartással, és nem ilyenekkel, tehát ez sem stimmel.

2015. febr. 5. 08:09
 8/8 Enikő64 ***** válasza:
Kedves Baloo16 - az Ön által idézett felszólítás így nem teljes,vagy Ön nem idézte az egészében a levelet.Pl.a járművet kivonták-e a forgalomból?Ahhoz,hogy bontásból származó alkatrészeket adjon el,az eredetet mindenképp igazolni kell.
2015. febr. 5. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!