Ezért megbüntethet a rendőr?
Ha ismernek, biztosan nem állítanak meg, mert tudják hova sietsz.
Majd ha sokan panaszkodnak rád majd szólnak ne használd.
találékony vagy meg kell hagyni :)
a csendőr megbüntet,a szembejövők anyázni fognak.mi a célja a villogásnak?én nem húzódnék félre ha így jönnének utánam.
A vonatkozó jogszabály (6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet) ezt nem engedélyezi, így büntethető vagy.
Továbbá mivel ez nem megkülönböztető jelzés, nem, hogy nem biztosítanék számodra elsőbbséget, de tán még szivatnálak is (a platós IFA erre kiválóan alkalmas) a szabályosság keretein belül. Már csak azért is, mert mivel nem tudom, ki vagy és miért csinálod, arra gondolnék, hogy valami cigány jaszkarizik.
Alapvetően problémás a dolog.
Ködlámpát akkor szabad használni, ha azt a látási viszonyok indokolttá teszik, villogtatni meg lényegében soha nem szabad vele.
Különben is mit érsz el a villogó ködlámpával azon kívül, hogy sokan a pokolba kívánnak miatta?
Annyit érsz el vele, hogy megzavarod a többi közlekedőt, gyorsabban nem tudsz haladni, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád, mint a többiekre.
Esetleg annak lehetne utána járni, hogy engedélyeztetés után, szükség esetén, használhatsz-e sárga figyelmeztető jelzést... ez is csak a vészhelyzetre figyelmezteti a többieket, nincsenek különleges jogaid a közlekedésben, de ez legalább egy szabványos, mindenki által ismert jelzés (csak nem biztos, hogy sikerül rá engedélyt szerezned)
Talán valami nagyméretű, de a látást még nem akadályozó/
leszedhető matrica a szélvédőn ("tűzoltó vagyok, lehet épp a házadhoz mennék oltani, ha HAGYNÁD") elöl hátul
sokat dobna a helyzeten villogás nélkül is, sőt, még ha
olyan rendőr látná, aki normális, lehet még el is kísér :)
(persze nem rossz értelemben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!