Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy működik ez a része az...

Hogy működik ez a része az adózásnak?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem, diákmunkám sem volt korábban, szóval sosem adóztam még, nem tudom, hogy kell. Önadózó vagyok, mert a fizetésemen kívül ebben az évben még kaptam egyetemi ösztöndíjat is. Az adóbevallásomat természetesen nem egyedül akarom megcsinálni, hanem könyvelővel csináltatom, DE lenne egy kérdésem.

Az egyetemtől már kaptam egy igazolást, hogy 2014-ben mennyi ösztöndíjat kaptam. A munkahelyemről is kell hogy kapjak majd egy igazolást, hogy előző évben mennyi fizetést kaptam? És a két igazolást elviszem a könyvelőhöz, ő pedig ez alapján meg tudja csinálni?

A munkáltatótól ezt kérni kell (az igazolást) vagy automatikusan adják majd?

2015. jan. 29. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, a munkahelyed ad majd egy 14M30 nevű nyomtatványt, amin szerepel a tavalyi évben elért jövedelmed és az abból levont adóelőleg. Ezt elvileg nem kell kérned, minden évben január 31-ig köteles kiadni a munkáltatód. És így, ahogy írtad, a két igazolással elbattyogsz a könyvelőhöz, ő pedig tudja majd a dolgát.
2015. jan. 29. 13:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

És azt a számlaszámot is vigyem a könyvelőnek, ahova az adóm 1%-át szeretném adni?

2015. jan. 29. 13:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A civil egyesületek esetében adószámot kérnek, azt kell vinned a könyvelőhöz, pl: Országos Csimpánzsimogató Egyesület 12345678-1-01

Egyházak esetében technikai szám van, ez négyjegyű: Magyar Istenfélő Egyház 0001

2015. jan. 29. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!