Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magánszemélytől vásárolt áru...

Magánszemélytől vásárolt áru nem működik, nem hajlandó értekezni velem. "Megfenyegethetem" esetleg az adóhatósággal?

Figyelt kérdés
Interneten kiválasztott, de személyesen átvett- magánlakáson- elektromos cikket vásároltam kézpénzért. A berendezés nem működik, egy hete próbálom elérni az illetőt, de nem válaszol a leveleimre, nyilvánvaló, hogy átvert. Tudom, hol lakik, ha személyesen elmegyek hozzá, esetleg "megfenyegethetem" az adóhatósággal? VAgy semmi értelme? A vásárlás elötti levelezéseink megvannak, tudom a lakcímét, a mobilszámát és a nevét.

2014. dec. 28. 21:55
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Erőteljest foglalkozik ilyetén kereskedéssel, rengeteg hirdetése van a neten, gyakorlatilag mindent árul.
2014. dec. 28. 22:04
 2/19 anonim ***** válasza:
persze, megfenyegetheted, és csak ő tudja, hogy megéri-e, vagyis hogy meg fog-e ijedni ettől.. Próbáld meg. Mit veszíthetsz?
2014. dec. 28. 22:16
 3/19 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ. Én szerettem volna békésen elintézni ezt az ügyet, kicserélni a terméket és kész, de 10 napja nem reagál a leveleimre, de a hirdetési oldalon látom, hogy aktív, rakja fel a friss hirdetéseit. Nem értem, miért kell idáig eljutni, elszomorító és szánalmas is.
2014. dec. 28. 22:24
 4/19 anonim ***** válasza:
Az adóhatósággal hiába fenyegetnéd, a neten eladott használt holmi évi 600 ezer forint bevételig adómentes, bevallani sem kell. Gondolom, amit vettél tőle, az nem éri el ezt az összeghatárt, azt meg nem tudod bebizonyítani, hogy mást is adott el.
2014. dec. 28. 23:15
 5/19 anonim ***** válasza:
Igy olvasva a tortenetet kb az jon le, hogy megnezted es megvetted. Most meg itt rinyalsz nekunk ertelmetlenul. Elmehettel volna egy boltba es megvehetted volna dragabban azt a barmit amit vettel, akkor lenne garancia a termekre, lenne kismillio jogi lehetoseged. De nem, olcso Janos voltal es nem akarod viselni a kovetkezmenyeit.
2014. dec. 29. 00:15
 6/19 anonim ***** válasza:
48%

azt ne is várd, hogy egy magánszemély garanciát vállaljon egy használt dologra!

csalónak akarod beállítani az illetőt, pedig nem az, a fenyegetőzéssel meg ne próbálkozz, te fogsz rosszabbul járni!

nem értelek benneteket, miért vesztek használt műszaki cikket, ha tudjátok, ez mekkora lutri?!

2014. dec. 29. 04:17
 7/19 anonim ***** válasza:

Használt a termék?

Ha ott voltál miért nem próbáltad ki?

2014. dec. 29. 07:41
 8/19 A kérdező kommentje:

1. Ki a f...sz mondta, hogy használt volt a cucc?!

2. Nagyon drága volt, bolti forgalomban pedig nem lehet kapni!

3. A terméket csak napsütésben lehet kipróbálni, több órás üzemidővel, erre igen kevés esély volt egy előszobában álldogálva az esti órákban!

4. Egyáltalán nem rinyáltam, csupán tanácsot kértem bízva abban, nem ilyen dévári parasztokkal hoz össze itt a sors....tisztelet az első válaszadónak :-)

2014. dec. 29. 08:13
 9/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
Megfenyegetheted. Le fogja tojni. Meg is büntethetik. Akár rendőrséggel is fenyegetheted (mivel ez inkább csalás, így rájuk tartozik). Az is le fogja tojni. Ami biztos, hogy nem lesz meg: a pénzed.
2014. dec. 29. 11:11
 10/19 anonim ***** válasza:

persze, az első válasz, ami törvénysértésre biztat, az tetszik, mi?!

ha meg a berendezéshez nem értesz, akkor ki a hülye?

gondolom, azt vártad, hogy biztassunk a hülyeségre, meg, hogy verd is meg az illetőt, arra is nem?!

2014. dec. 29. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!