Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magánszemélytől vásárolt áru...

Magánszemélytől vásárolt áru nem működik, nem hajlandó értekezni velem. "Megfenyegethetem" esetleg az adóhatósággal?

Figyelt kérdés
Interneten kiválasztott, de személyesen átvett- magánlakáson- elektromos cikket vásároltam kézpénzért. A berendezés nem működik, egy hete próbálom elérni az illetőt, de nem válaszol a leveleimre, nyilvánvaló, hogy átvert. Tudom, hol lakik, ha személyesen elmegyek hozzá, esetleg "megfenyegethetem" az adóhatósággal? VAgy semmi értelme? A vásárlás elötti levelezéseink megvannak, tudom a lakcímét, a mobilszámát és a nevét.

2014. dec. 28. 21:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"persze, az első válasz, ami törvénysértésre biztat, az tetszik, mi?!"

Khm... Első lennék.. Pontosan melyik törvény megsértésére biztattam szerinted a kérdezőt?

2014. dec. 29. 16:37
 12/19 anonim ***** válasza:

"persze, megfenyegetheted,"

Nézzük sorba, hogy mit kaphat azért, ha megfenyegeti (amit ugye szerinted nyugodtan tegyen meg):

Kényszerítés

Btk.174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Btk.174/A. § Aki mást

a) a lelkiismereti szabadságában erőszakkal vagy fenyegetéssel korlátoz,

.....

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

És a kivitelezés módjától függően akár a zsarolás bűntettét is rá lehet húzni egy ilyen manőverre (pl. ha nem lenne jogos a követelés - ami azért nem teljesen elképzelhetetlen a tények pontos ismerete nélkül), azt pedig 5 évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmazzák.

Pontosan ezen törvények megsértésére bíztattad a kérdezőt és pontosan 3-5 évig terjedő szabadságvesztést "veszíthet" vele, ha nem jön be.

2014. dec. 29. 16:49
 13/19 anonim ***** válasza:

Hát, barátom, te hülye vagy! Szerinted melyik pontjára húzná rá bármelyik józan bíró, hogy odament, hogy ha nem veszed vissza, feljelentelek az adóhatóságnál?!?

Gondolom te feljelentenéd az óvónőt is, aki megfenyegeti Andriskát, hogy ha nem áll be a sorba, nem kap fagyit! Végül is fenyegetéssel arra kényszeríti a fiút, hogy valamit megtegyen, és ez Andriskának jelentős érdeksérelmet okoz, úgyhogy megállhat a vád, nem? Hülye!

2014. dec. 29. 16:59
 14/19 anonim ***** válasza:

Akármelyik, ha érdeksérelmet okoz.

De mivel nem tudjuk, hogy:

- Valóban jogos-e a kérdező igénye a termék hibája kapcsán

illetve

- Nem tudjuk, hogy az eladó adózik-e vagy sem (simán lehet, hogy adózik az eladásai után)

Egy picit meg vegyél vissza picirigó, aki a sarki kocsmában szerzi be a "jogi ismereteit" annak lehet, hogy jobb, ha nem tanácsolja embereknek nyilvános weblapon, hogy "fenyegessenek meg másokat nyugodtan"...

2014. dec. 29. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:

"Akármelyik, ha érdeksérelmet okoz."

Ööööö gondolom akkor a nagy jogi ismereteddel nem lenne nehéz feladat a számodra, hogy linkelj ide egy publikált jogesetet, ahol ilyen megtörtént. Ugye? Köszi.

"De mivel nem tudjuk, hogy"

Szerintem elharaptad a gondolat végét... Amúgy meg tökéletesen mindegy, hogy jogos-e a panasz, meg hogy adózik-e az ember. Az esetleges adóhatósági vizsgálat soha nem keletkeztethet érdeksérelmet.

Szerintem a logikád mentén pereld be a jogalkotókat és a biztonság kedvéért az adóhatóságot is, mert fenyegetve érzed magad. Olyanra vesznek rá, amit nem akarsz megtenni, és ez neked érdeksérelmet okoz. Te nem akarsz adózni, mert az neked érdeksérelem, mert pénzed bánja, de közölték, ha nem adózol, büntetésre számíthatsz.

Szerinted akármelyik bíró igazat adna ebben neked...

OK, visszavettem. Nem hülyézlek le. Megteszed magad.

2014. dec. 29. 21:35
 16/19 A kérdező kommentje:
Ez a jogi frázisokkal fröcsögő idióta egy igazi robot. Az ilyenek sasolják a televíziót naphosszat és ha tehetnék, a saját anyjukat is beperelnék, amiért kérés nélkül a világra hozta őket :-(
2014. dec. 30. 11:54
 17/19 anonim ***** válasza:
:)
2014. dec. 30. 12:09
 18/19 A kérdező kommentje:
:-)
2014. dec. 30. 22:33
 19/19 anonim válasza:
Amennyiben a megvásárolt termék jelentősen kifogásolható állapotú a hirdetésben közöltekhez képest és az eladó passzív magatartást tanúsít a probléma megoldásában - ergó nem kommunikál - akkor igen, csalás gyanúja merülhet fel, ami bejelenthető a rendőrségen. Persze azért számít az is, hogy mekkora összegről van szó, és ha lesz is valami az ügyből, akár évekig elhúzódó jogi huzavonának lehet elébe nézni.
2014. dec. 31. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!