Jól van kitöltve az adóbevallásom?
Ha 1 gyermekre tekintettel vagy (vagytok) jogosultak családi kedvezményre, akkor nem vehetnél fel még kedvezményt.
Mivel van annyi adóalapod, hogy a teljes összeget érvényesíteni tudod, ezért nem jár több.
Akkor lenne érdekes a járulékból igénybe vehető kedvezmény, ha nem lenne annyi adóalapod hozzá.
A bevallás így jó, ha 1 gyermekről van szó és mind a 12 hónapra vonatkozó a jogosultság.
Bocsi, de ez most nekem hirtelen durva...:)
Tegnap csak a családi kedvezmény maximális összegére néztem rá, az pedig 1 gyermek esetén jó!
Ma nézem tovább, és látom, hogy teleaggatták a bevallást egy csomó hülye új dologgal. Még nem foglalkoztam vele, hogy mi a fenét kombináltak már megint bele, de átrágom magam hamarosan, és megírom.
Végigolvastam a kitöltési útmutatót.
A bevallásod jól van kitöltve, ha 1 gyermek után érvényesítesz családi kedvezményt.
Nem vehetsz igénybe további (járulék)kedvezményt, mivel a Neked (családnak) járó teljes összeget érvényesíteni tudod az adóalapoddal szemben.
Nem egyszer futtottam neki a kitöltésinek, nagyon kiváncsi vagyok arra, a NAV mit nyilatkozik abban a kérdésben, hogy hány darab bevallás érkezett be hibásan...:)
Egy szakmainak is nehéz megemésztenie ezt, nemhogy egy hozzá nem értőnek, aki mondjuk "bonyolult családi kapcsolatokkal" is rendelkezik ráadásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!