Ez tényleg így működik?
A hamis termék értékesítése illegális.
A nem hamis termék értékesítése nem illegális, de mivel üzletszerűen teszed azt így az első forinttól kezdve adóköteles, nincs semmiféle 600e forintos limit. Az a saját, használt termékek eladására vonatkozik.
Szerintem nem nekik kell bizonyítani hanem neked.
Ha pl egy polóból van 4-5 méret akkor elég nehéz dolgod van.
Nincs már olyan nagy pénz a ruházásba.
De ha csinálni akarod akkor inkább egyedül csináld.
Irány Szabadka!!!!
Én a helyedben nem mennék így bele.
Ne gondold, hogy a NAV-nál csak hülyék dolgoznak, és mindent ki tudsz magyarázni.
Ott is sok "rablóból lesz a jó pandúr" munkavállalót foglalkoztatnak. Nem is gondolnád mennyire fel vannak készülve a hozzád hasonlókra...:)
# 2
A NAV kb. törvény és ember felett áll - nem mellesleg nem hülyék. Majd csinálnak nálad egy próbavásárlást és az arcodba nyomják, hogy az elmúlt 2 hónapban miért adtál el 50 db pólót.
Ekkor te elkezdenéd a "de hát azok az én használt..." - ekkor előveszik a próbavásárolt VADI ÚJ pólót, kiröhögnek, bedobják a jolly jokert, hogy "nem életszerű" a magyarázatod és úgy megcsesznek, hogy a füled is kettéáll. Fellebbezni meg lehet a sóhivatalba, ahol úgy elutasítanak, mint a sicc.
A NAV nem hülye és gyakorlatilag nem is kell bizonyítaniuk, elég vélelmezniük. Ha te nem tudod utána megvédeni magad akkor buktad (már pedig nem fogod tudni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!