Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan működik a könyvelés? A...

Hogyan működik a könyvelés? A cégek milyen jogon, miért és mi után kapják vissza az áfát?

Figyelt kérdés

Rengeteg emberrel beszélgettem már, akik szinte bármilyen használati cuccot(telefon, irodai eszközök, autó) 70%-os áron vesznek, mert az állam visszafizeti nekik az áfát...

Hogyan működik ez és mik férnek bele a legális dolgokba?

Vannak olyanok is gondolom, akik ebből élnek, főleg autókereskedők..

Hogyan lehetséges ez?

Milyen szabályokkal működik ez az egész?

Mennyibe kerül egy ilyen cég nyitása?

Értem itt ezalatt azt, hogy pl: 500.000 ft ert nyitok egy akarmilyen ceget, nos, nekem szuksegem van ceges autora, telefonra, informatikai dolgokr, legyen az osszerteke 5 millio...

Ebbol 1 millat kapok vissza, tehat plusz 500 ezret nyertem azzal, hogy van cegem! A cegnek nincs bevetele, a dolgokat nem tudom hasznalni, ezert eladom es a ceget beszuntetem...(pl ha csak papiron adom el a dolgokat joval olcsobban)

Akkor a tolem megvasarlo szemely ugyan ugy levonja az afat, o is nyer vele es minden cucc megmarad...

Ez ennyire egyszeru lenne? Gondolom ez teljesen torvenytelen, nem is all szandekomban ezzel foglalkozni, de roppant erdekel ez az egesz!

Ha egyszer sajat vallalkozasom lesz, akkor honnan tudom, hogy milyen jogok illetnek, illetve mi utan kapom vissza az afat?

Udv, egy erdeklodo 18 eves..

2014. szept. 24. 01:14
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Annyit biztosan tudok mondani, hogy a cégek annyi adót titkolnak el, amennyit akarnak. Összejátszanak a könyvelővel hogy mennyi bevételt valljanak be.
2014. szept. 24. 01:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Ez egyértelmű, mindenki próbál minél több oénzt megtartani, de nem ez volt a kérdésem!

Magyarországon 10/9 ember ezt csinálja, ha nem több...

Azért köszi.

2014. szept. 24. 01:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Sejtettem hogy ne fognak tolongani a válaszolók.

Mivel a cégek hivatalosan megengedett szervezett bűnözésétől felfordul az emberek gyomra.

2014. szept. 24. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!