Munkaviszony megszűnésekor jár / meg kell e hogy kapjam ezt a papírt a volt munkáltatómtól?
Közben megtaláltam mi a neve: Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához -
Na ilyet sem kézzel sem géppel írva nem kaptam :( Akkor azt hiszem reklamálnom kell.
2014. évtől a munkáltató csak akkor köteles ezt a nyomtatványt kiállítani, és átadni Neked a munkaviszony megszűnésekor, ha azt írásban kéred tőlük.
Persze sok (rendes) munkáltató nem szól erről, így ennyi "írnivalót" is megspórolnak.
Arról nincs hír, hogy utólag is van-e mód ezt kiállítani, de szerintem ha írásban kéred tőlük mostani dátummal, akkor nem lesz gond, hogy a tömbben nem időrendi sorrendben van kiadva az igazolás.
Igazából nagy szükséged nem lehet rá, mivel a keresőképtelen állomány szabályai megváltoztak, és tulajdonképpen régen is csak azért kellett, hogy előzményt lássanak annak számításához.
Persze az nem baj, ha van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!