Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Munkaviszony megszűnésekor...

Munkaviszony megszűnésekor jár / meg kell e hogy kapjam ezt a papírt a volt munkáltatómtól?

Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan a nevét egy zöld keretes lap amin hónapokra bontva szerepel a jövedelmem. Azt hiszem jövedelemigazolás. De nem biztos. Eddig mindig kaptam de most nem.
2014. okt. 20. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, kell hogy kapj jovedelemigazolast, de nem feltetlenul ilyen nyomtatvany van kitoltve, lehet hogy siman a szamitogeppel nyomtattak egyet. Nezd at a papirjaidat
2014. okt. 20. 19:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam mi a neve: Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához -

Na ilyet sem kézzel sem géppel írva nem kaptam :( Akkor azt hiszem reklamálnom kell.

2014. okt. 20. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:

2014. évtől a munkáltató csak akkor köteles ezt a nyomtatványt kiállítani, és átadni Neked a munkaviszony megszűnésekor, ha azt írásban kéred tőlük.

Persze sok (rendes) munkáltató nem szól erről, így ennyi "írnivalót" is megspórolnak.

Arról nincs hír, hogy utólag is van-e mód ezt kiállítani, de szerintem ha írásban kéred tőlük mostani dátummal, akkor nem lesz gond, hogy a tömbben nem időrendi sorrendben van kiadva az igazolás.

Igazából nagy szükséged nem lehet rá, mivel a keresőképtelen állomány szabályai megváltoztak, és tulajdonképpen régen is csak azért kellett, hogy előzményt lássanak annak számításához.

Persze az nem baj, ha van...

2014. okt. 20. 20:07
 4/4 anonim ***** válasza:
jó ideje nem kötelező kiadni, csak írásbeli kérelmere.
2014. okt. 20. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!