Ha a munkáltatómtól kapott adatlapon az adóbevallás 1. sorához csak a "d" mezőben szerepel érték, akkor az ÁNYK-ban hogyan adjam meg a megfelelő összeget az "a" mezőbe?
Pontosan mi a neve az igazolásnak, amit kaptál?
Kiléptél a cégtől év közben?
Ha nem forintra pontos, akkor kerekíteni kell.
De ha az a oszlop értéke a d oszlop alapján nem forintra pontosan jön ki, az a legbiztosabb jele, hogy valami hiba van a számításban.
Szerintem veled beszélgetek a másik, adóvisszatérítős kérdésnél is. :D
Ezek a dokumentumok a kilépéskor kapott adatlapok, van egy ilyenem 2010-re és 2011-re is ugyanattól a munkaadótól, mert kölcsönzött voltam és két helyen szűnt meg a munkaviszonyom.
Mindkét ilyen adatlapon a "d" mezőben van csak érték, és azt próbálom megfejteni, hogy ezt vajon az "a" mezőbe szánták-e, vagy ha nem, akkor az "a" hogyan számítható ki.
Sejtettem. :)
Az ilyen "lelépési" igazolás még zavarosabb, mint a 10M30.
Az 1-6 sorok 'd' oszlopában levő értékek kerülnek a 1053-on az 1-4 sorok 'a' oszlopába.
A 20. sorban a 'd' oszlopban van az adóalap-kiegészítés összege, amit a fentiekhez hozzáadva jön ki a 'd' oszlop értéke.
Tehát jól töltötted ki eredetileg, és sajnos nem jár vissza több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!