Merre induljak? 2012 Április óta gyeden vagyok! A munkáltatómtól most kaptam meg a tavalyi adó előleg összesítő papírt.
Költözés miatt cím változásunk volt.Ez még tavaly Márciusban volt!
Személyesen és levélben is jeleztem nekik.A bér papírt a meg adott címre küldték,és küldik.Az az adó előlegről az összesítőt pedig a régi címre küldték.Ilyenkor mit tudok tenni?
Tavalyi évre utólagosan igényelhetem a családi adó kedvezményt?
Ha jól értem, akkor a 2013. évre nem készült adóbevallásod?
Vagy készült, de a családi kedvezmény nem lett benne érvényesítve?
Megcsinálod utólag a bevallást, amiben érvényesíted a családi kedvezményt is. Ha az adóhatóság mulasztási bírságot szabna ki a késés miatt, akkor valahogyan igazolnod kell tudni, hogy nem Te voltál a hunyó...
Csak halkan jegyzem meg, hogy Neked is fejben kéne tartanod ezeket a dolgokat, és ha időben nem kapod meg, amiről tudod, hogy meg kéne kapnod, akkor intézned kellene. A munkáltató igazolási kötelezettsége január 31-ig volt! Ma már június 18. van. Van közte pár hónap...:D
Köszönöm a válaszod!
Igazad van,hogy nekem is figyelnem kellet volna.
Sajnos csak az át vételi elismervény nálam,meg a boríték amin szerepel a régi címem és a posta vissza küldte.Arról nem csináltam másolatot amiben,rá kérdeztem,hogy miért nem kaptam meg?Nekem csak aézrt értelmetlen az egész,hogy a bér papírt meg adott címre küldik,amit mindig meg kapok
A régi címmel ellátott, a posta által visszaküldött boríték is jó lehet végső esetben...
Őrizd meg!
köszönöm!
Én is gondoltam,hogy azt meg tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!