Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a főbérlőm nem adózik...

Ha a főbérlőm nem adózik utánam, és lebukik, engem is megbüntetnek, mert "társtettes" voltam?

Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 01:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ha nem tudtad hogy nem adózik, akkor mért büntetnének meg?

Nem feltétlenül kell neked azt tudnod, hogy adózik e vagy sem.

2010. jan. 12. 04:11
 2/16 anonim ***** válasza:
Hát azt nem tudom-hogy büntetnek-e téged.De azért az elsőnek mondanám, hogy az albérlő kell hgy tudjon, hogy adózik-e a bérletből, mert akkor számlaképes a főbérlő és az albérlő minden hónapban kell hogy kapjon egy elszámolást, számlét vagy valami hasonlót. Nemde??
2010. jan. 12. 10:16
 3/16 anonim válasza:

Ez a kérdés nagyon körmönfont gondolkodásra vall!

Szóval éppen a bérbeadója följelentésén gondolkodik?

Ez nem szép dolog! Turáni-átok. Aki az Apehhel kezd, az maga is az Apeh áldozata lesz.

2010. jan. 14. 08:17
 4/16 A kérdező kommentje:
háhá utolsó, gondoltam rá, de nem akarom feljelenteni, inkább azért kérdeztem, mert nem tudom, mennyire használhatom szabadon ezt a címemet, ha mondjuk be kell írni valahová. mert az az apeh számára bizonyíték lenne, h tényleg itt lakom. és akkor már jobb, ha csak a főbérlőm büntetik meg, én nem tehetek róla, h ő nem adózik utánam.
2010. jan. 14. 11:29
 5/16 anonim válasza:

Ha a piacon veszel egy kiló almát, és nem kapsz nyugtát, és nem adózik a kofa, téged attól még nem büntetnek meg.

Szerintem ez az albérlet esetén is mérvadó.

2010. jan. 14. 14:48
 6/16 anonim ***** válasza:

Ugyan, nekem az albérlőm be van jelentve, de nem adózok én sem.

Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki van bejelentve a lakásomba.És ha ingyen laknak ott?Ki bizonyítja?

2010. jan. 14. 15:45
 7/16 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Tipikus magyar hozzá állás: "ha én is vétkes vagyok bármiben is,akkor inkább átterelem a másikra".

Ha kitudódik téged is ugyan úgy megbüntetnek. Utána lehet nézni...

Nekünk albérlőnk van és egy ügyvédtől kérdeztük meg,hogy mi a teendő. Az Ügyvéd mondta,hogy minket is és az albérlőt is megbüntettek volna,hogy ha nem jelentjük be.

2010. jan. 15. 01:52
 8/16 A kérdező kommentje:
én tehetek róla, h nem akar adózni?
2010. jan. 15. 22:19
 9/16 anonim válasza:
Ehhez csak egy egyszerű szerződés kell, amiben azt mondja, hogy az albérlőm ingyenes használója a lakásnak, mert mondjuk ő a 22. unokatestvérem. Vagy a keresztfiam. stb...ha az albérlő nem fizet semmit, akkor nincs mi után adózni.
2010. jan. 16. 11:49
 10/16 anonim válasza:
azt nem tudom, bűntetik-e, de egyet tudok. CSAK AKKOR kell utánad adóznia, ha hivatalosan be vagy jelentve hozzá. Tehát ha a lakcímazonosítódon az albérlet címe van!!!!
2010. jan. 16. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!