Hány éves kortól kehet adókártyám/adóigazolványom?
Az állampolgároknak adóazonosító jelük van, amit az "adókártya, adóigazolvány" néven ismert lapocska tartalmaz. Ezt az "adókártyát, adóigazolványt" bármely életkorban ki lehet állíttatni az adóhatósággal. Az első ingyen van.
Adószáma gazdasági szervezeteknek, egyéni vállalkozóknak van, valamint olyan magánszemélyeknek, akik valamilyen gazdasági tevékenységet végeznek. Ha valaki gazdasági tevékenységet végez, mint magánszemély, annak az adószám kiváltása kötelező. Az adószám nem a személyt azonosítja be, hanem azt a tevékenységet, amelyet végez. Ezt szintén az adóhatóság végzi.
Egyedül az ingatlant bérbeadóknak nem kötelező ezt kiváltani, attól függetlenül, hogy gazdasági tevékenységet végeznek.
Szellemi, művészeti tevékenységet bárhely életkorban lehet végezni (lásd. gyermekszínészek), viszont a 18. életkorod betöltéséig ezzel kapcsolatban a szüleid képviselnek jogilag Téged. Tehát a bevallásodat is Ők írják alá helyetted, szerződéseket is Ők kötnek a nevedben.
# 3/6 Időpont ma 01:02 / megnéztem 15. év betöltésem után kaptam. Azt tudom diák munkát akkor kezdtem.
nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_magyarorszag/kozepmagyarorszag/helyihirek/ugyintez_km.html
Nagyon rég volt már nem emlékszem , pontosan minden részletre.
"2009. július elseje óta a 14 év alatti gyermekeknek is lehet személyi igazolványt igényelni A személyazonosító okmányt, a tb-kártyát, illetve az adóigazolványt a tervek szerint már közvetlenül a gyerek megszületése után kérvényezhetik a kismamák."
Arschloch aki pontozgat, háttértartalom nélkül okoska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!