Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » MOst töltöttem a 18-at, és...

MOst töltöttem a 18-at, és még nincs adókártyám. Az adószám olyan, amit megtalálok a papírjaim között, vagy azt is a kártyával együtt adják?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem te az adóazonosító jelre gondolsz, ami csak külön található meg. (Az adóigazolványon.)
2014. jan. 23. 19:50
 2/6 A kérdező kommentje:
És olyan eleve van, vagy majd csak ott adnak?
2014. jan. 23. 20:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Elméletben már születésed óta kell hogy legyen mármint a rendszerben. Ami örökös tehát életed végéig az a szám marad. Viszont a kártyát amin az rajta van azt igényelned kell.

Ne kérdezd hogy pontosan hol és hogyan persze az adóhivatalban kell de kérdezz rá egy ott dolgozó biztonsági őrre vagy valakire aki tudja hogy kihez kell menned, persze kivan írva de mindegy.

Nekem óvodás korom óta van ilyenem valami kedvezmény miatt volt rá akkor szükségem, szóval nemtudom hogy kell igényelni pontosan.

2014. jan. 23. 20:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Csak nem túl régóta adnak adóazonosítót már a születéskor. Régebben igényelni kellett a gyerekek számára is.

Itt a nyomtatvány, amin igényelheted: [link]

2014. jan. 23. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak a 2008.12.08. után születettek kapták/kapják meg születésükkor.

Akik azelőtt születtek, azoknak igényelni kell(ett)

[link]

2014. jan. 23. 20:35
 6/6 anonim válasza:
Én a személyivel egy időben igényeltem, mert kellett vmihez. Javaslom mihamarabb csináltasd meg, mert anélkül nem dolgozhatsz.
2014. jan. 25. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!