Családi adókedvezmény igénylése?
5 évre visszamenőleg van lehetőség önellenőrzésre. A 101.500-ból tavalyig az adója erejéig, idén január 1-től a tb és nyugdíjjáruléka terhére is igénybe tudja venni a kedvezményt.
Visszamenőleg a két nagyobb ra fejenként havi 62.00, nettó 10ezer ft kedvezmény jár, neki összesen 16.240 ft havonta (mert csak ennyi az adója a bérének).
Idén már járulékkedvezményt is kaphat.
A terhességed 91. napjától pedig mindhárom gyerek után jogosult a kedvezményre, magasabb összegben, így 99470 lesz a bére havonta.
Tgys-ből, gyedből te is igénybe veheted a fentmaradó összeget.
igen, kérheted év végén (vagyis jövő év elején)
Az önellenőrzést nem szokták elvállalni a munkáltatók. Nincs ismerősötök, aki meg tudná csinálni?
Csak segítségként mondom:
Úgy írtad, a férjed minimálbérre van bejelentve. Ezt értelmezhetem úgy is, hogy hivatalosan ennyit keres, de nem hivatalosan nem ennyit.
Ha jól értelmezem, és zsebbe is fizetnek neki, akkor én nem ajánlom, hogy év közben Ő kérje a családi kedvezmény érvényesítését, mert nem szoktak többet hazavinni általa, csak papíron!
Ha teljesen hivatalos valakinek a fizetése, csak akkor ajánlatos kérni év közben a családi kedvezményt. Más esetben érdemesebb megvárni vele az év végi adóbevallást és abban érvényesíteni utólag.
Én tudok segíteni önellenőrzésben, de ahhoz sok minden adatra, körülmény ismeretre szükségem van. Én kompletten elkészítem Neked, csak aláírnod kell!
Ha gondolod, keress meg privátban, de csak úgy, ha teljes bizalmat szavazol Nekem, így ismeretlenül is!
Ha nem, akkor ne keress, mert félrevezető, vagy hiányos adatokkal nem tudok felelősséggel dönteni, jó bevallást készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!