Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Év közben is kérhető a családi...

Év közben is kérhető a családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés

2 évig Gyeden voltam (kaptam utána kedvezményt), majd 1 évig Gyesen (azután természetesen nem). Következő hónapban telik le, utána megyek vissza dolgozni 4 órában (br.90.000 Ft). Év közben is igényelhető ez a családi adókedvezmény vagy majd csak jövőre kapom vissza adóbevalláskor? Nekem jár a 20.000 Ft/gyerek? (2 gyermekem van, mindkettő után jár a családi pótlék)

Köszi a választ!

2014. jún. 17. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Csak 10.000/gyerek. Szerintem év közben már nem kérheted, de ebben nem vagyok biztos, valaki már biztos megmondja.

De ez adóalap kedvezmény 62500 Ft/gyerek és a maradék után kell adózni, így jön ki a 10000.

2014. jún. 17. 18:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Én írtam el, összesen 20e Ft-ra gondoltam. Vki jó lenne ha megírná hogy évközben igényelhető-e!
2014. jún. 17. 21:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Természetesen úgy mint eddig is, év közben is kérheted ennek figyelembevételét.

Az év bármely részében, akár csak szeptembertől is.

Sőt, ha úgy döntesz, hogy mégsem kéred azt, amit eddig kaptál, akkor arról is nyilatkozhatsz, és akkor onnantól kezdve már nem veszik figyelembe.

2014. jún. 18. 06:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2014. jún. 20. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!